Logo grootvlaardingen.nl


Dankzij donaties van gasten van 'Maaltijden op Maandag' worden dit jaar ruim honderd uitgestelde maaltijden bereid voor mensen die zich een avondje uit niet snel kunnen veroorloven. Gasten van Pameijer genoten van een barbecue op locatie. (Foto: Britt Planken)
Dankzij donaties van gasten van 'Maaltijden op Maandag' worden dit jaar ruim honderd uitgestelde maaltijden bereid voor mensen die zich een avondje uit niet snel kunnen veroorloven. Gasten van Pameijer genoten van een barbecue op locatie. (Foto: Britt Planken) (Foto: Britt Planken)

Recordaantal uitgestelde maaltijden

  Verenigingen

Een record voor 'Maaltijden op Maandag' (MOM), het restaurant-concept van Stadslandbouw Van Ruytenburch. Via het uitgestelde maaltijd-principe worden dit jaar maar liefst honderd diners weggegeven!

VLAARDINGEN - Alle plekken aan de lange tafel in de Van Ruytenburch kas zijn tot begin volgend jaar gereserveerd. Zo populair is 'Maaltijden op Maandag'. Vrijwilligers Marsha Zwikker, Greetje Heikes, Liz Swaneveld, Trix Moerman en Charles Boogaard bereiden iedere twee weken een heerlijk driegangenmenu voor twintig gasten. Daarnaast organiseren zij rond deze tijd de uitgestelde maaltijden. Waren dat er vorig jaar nog 55, dit jaar zijn dat er minimaal 100! "Wij worden nog eens wat", lacht Marsha. "Dit maakt ons wel trots!" Op de gastenlijsten voor deze maaltijden staan bezoekers van de Groene Luiken, activeringscentrum Pameijer en de ontmoetingscentra van Senioren Welzijn. Doordat de gasten met bekenden van hun vertrouwde ontmoetingsplek eten, is de sfeer prettig en kan iedereen echt even genieten van een avond uit. De tafels zijn mooi gedekt en versierd met bloemen van de stadsakker. Voor gasten van Pameijer werd er dit jaar een uitgestelde barbecue verzorgd. Dit keer niet in de kas, maar bij het activeringscentrum aan de Schiedamseweg. "We hebben het op dit moment eigenlijk te druk voor de extra MOM's en wilden meer mensen uitnodigen dan wij plek hebben aan tafel", verklaart Greetje. "Dat het vlees van goede kwaliteit zou zijn, was voor ons een belangrijke voorwaarde. Daarom hebben we barbecuepakketten bij stadsboerderij Holywood gekocht, met vlees van hun eigen erf." Of de amateurkoks verschil proeven met supermarktvlees? Zeker weten! "Ik heb nog nooit zo'n lekker worstje gegeten, en ik houd helemaal niet van worstjes", jubelt Liz. Ook de meer dan 30 aanwezige gasten lieten het vlees en de huisgemaakte salades van activeringsbegeleider Petra Hoogland goed smaken. "Het was fantastisch, geweldig", zegt meneer Ton. Na het eten staat Petra op om te speechen voor de MOM-vrijwilligers. Mooie woorden, recht uit het hart. "Ik vond het helemaal top!", begint ze. Daarna vertelt Petra over de betekenis van de barbecue voor deze groep mensen, de inzet van Greetje, Liz, Marsha, Trix en Charles en de donaties van alle Vlaardingers die de uitgestelde maaltijden mogelijk maken. De vrijwilligers krijgen een Pameijer goodybag. Een moment van wederzijdse dankbaarheid om te kunnen geven en krijgen. Verbinding door middel van eten is het MOM-doel. Het lijkt wederom gelukt. "Het is leuk om heel lokaal en microscopisch klein de wereld een beetje beter te maken", stelt Charles tevreden.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox