Logo grootvlaardingen.nl


 Op jonge leeftijd al kennismaken met korfbal. Het kan bij de korfbalclub SC Twist. (Foto: Vlaardingen in Beweging)
 Op jonge leeftijd al kennismaken met korfbal. Het kan bij de korfbalclub SC Twist. (Foto: Vlaardingen in Beweging) (Foto: Vlaardingen in Beweging)

Ukkies in beweging bij korfbalclub SC Twist

  Verenigingen

Door Peter Spek

Vlaardingen in Beweging lanceerde vorige week Ukkies in Beweging. De kick-off van dit nieuwe project vond plaats bij sportvereniging SC Twist en is bedoeld voor leerlingen van de groepen 1 tot en met 3. Zij maken zo op speelse manier kennis met Kangoeroe Korfbal.

VLAARDINGEN - "Bij Ukkies in Beweging kunnen peuters en kleuters al op jonge leeftijd kennismaken met allerlei sporten. Uit onderzoek onder ouders, grootouders en leerkrachten is gebleken dat er hier veel vraag naar is'', zegt Jasper Oomen van Vlaardingen in Beweging. Volgens Annemarie Meijers-Mudde, projectleider Ukkies in Beweging, is het heel belangrijk dat leerlingen via school of een sportvereniging al op jonge leeftijd kunnen kennismaken met verschillende sporten. ''Ze leren op speelse manier ontdekken welke sport ze écht leuk vinden en wat bij hen past.''
De eerste editie vond plaats bij korf- en handbalvereniging SC Twist. Veertien leerlingen maakten hier kennis met Kangoeroe Korfbal. Diana van den Berg van SC Twist: ''Veel leerlingen gaan al vroeg op voetbal, hockey of gym. Wij proberen ze te laten zien hoe leuk korfbal is!'' Elke woensdag kun je tussen 18.00 en 19.00 uur meedoen aan Kangoeroe Korfbal op het complex van SC Twist. Later kan er ook kennis worden gemaakt met onder andere hockey, honkbal, turnen en handbal: www.stichtingvib.nl/ukkiesinbeweging.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox