Logo grootvlaardingen.nl


Beeld 'Crime Scene' voor schenking van € 10.000 aan Amnesty

  Verenigingen

Vlaardingen - Renate & Cyrill Andreani uit Frankfurt hebben met hun gift van € 10.000 aan Amnesty, het beeld "Crime Scene" van de Vlaardingse kunstenaar Sjaak van den Akker, ontvangen.

In 2011 deed hij mee aan een expositie ter ere van het 40-jarige bestaan van de plaatselijke afdeling van Amnesty. Sjaak schonk toen het manshoge beeld, uitgevoerd in Cortenstaal en met de titel "Crime Scene". Het beeldde een man uit met een slachtoffer als schaduw.

Het beeld heeft een aantal weken voor de Windwijzer tentoongesteld gestaan, want het was te groot en te zwaar om binnen te plaatsen. Helaas werd het toen niet verkocht. Wel zijn er  miniaturen van verkocht, waarvan de opbrengst door Sjaak geschonken is aan Amnesty. Daarnaast  beloofde hij, als ik het grote beeld verkoop, dan is de opbrengst voor Amnesty en dat is nu dus gebeurd.

Beelden van zijn hand zijn: "Emma's schaduw" op het Emmaplein te Vlaardingen, "de IJzervreters" bij de kazerne in Roosendaal en het visserijmonument op de 'Menheersewerf' te Middelharnis, dat in september zal worden onthuld.

Amnesty  Vlaardingen is ontzettend blij met alsnog zo'n grote opbrengst als gevolg van de actie in 2011 en Vlaardingers mogen zeker trots zijn om zo'n inwoner binnen de stadsgrenzen te hebben.

Reageer als eerste
Meer berichten