Logo grootvlaardingen.nl


De groep vrijwilligers die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het totstandkomen van het nieuwe onderkomen van het Rode Kruis, ontvangen uit handen van burgemeester Annemiek Jetten de sleutel. (Foto: Persgroep)
De groep vrijwilligers die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het totstandkomen van het nieuwe onderkomen van het Rode Kruis, ontvangen uit handen van burgemeester Annemiek Jetten de sleutel. (Foto: Persgroep)

Een frisse start voor het Rode Kruis

  Verenigingen

Wim Goedendorp is apetrots. De voorzitter van het Rode Kruis afdeling Waterweg Noord, kijkt met bewondering naar het nieuwe onderkomen aan de Kethelweg, aan de rand van 't Nieuwelantpark. "Binnen een paar maanden tijd hebben wij deze oude voetbalaccommodatie omgebouwd tot een moderne locatie voor onze organisatie."

Afgelopen vrijdag werd het gebouw officieel geopend door burgemeester Jetten en daarbij stonden de vrijwilligers die dit allemaal tot stand hebben gebracht, centraal. "Want zonder deze mensen uit de eigen gelederen was dit prachtige project niet tot stand gekomen", zegt Wim Goedendorp. Omdat het huidige gebouw aan de Floris de Vijfdelaan gesloopt gaat worden, was het noodzakelijk naar een ander onderkomen uit te zien voor het Rode Kruis, dat activiteiten en diensten organiseert voor inwoners van Hoek van Holland, Maasland, Maassluis, Overschie, Schiedam en Vlaardingen.
Met de aankoop van dit pand, stoot het de andere gebouwen in de regio af en wordt alles geconcentreerd in Vlaardingen. Wim Goedendorp en zijn bestuursleden hebben het voor elkaar gekregen om dit oude clubhuis van voetbalvereniging HSC aan te kopen. "Dat is binnen de organisatie van het Landelijke Rode Kruis nog niet veel eerder gebeurd, maar gezien onze gezonde financiële situatie is het landelijke bestuur hiermee akkoord gegaan." Toen de koop eenmaal een feit was, is men hard aan het werk gegaan om het gebouw aan te passen aan de wensen van het Rode Kruis.
"Voorop stond dat lokale bedrijven de kans moesten krijgen om het werk uit te voeren en dat is uiteindelijk ook gebeurd, terwijl onze vrijwilliger Jan van Elden als uitvoerder fungeerde", aldus Goedendorp. "Natuurlijk loop je in zo'n proces tegen tegenvallers aan. Zo dachten wij de lift nog te kunnen herstellen, maar die moest grotendeels vernieuwd worden. Dat zorgde voor hogere kosten, maar verder zijn wij met de verbouwingskosten binnen het budget gebleven."
Het nieuwe onderkomen zorgt voor een nieuwe en frisse start van het Rode Kruis. "Alle activiteiten kunnen nu gebundeld worden in één gebouw. Dat is veel efficiënter dan in meerdere gebouwen. Het nieuwe onderkomen is ook uitstekend te bereiken en er is voldoende parkeerplaats." Het Rode Kruis zal met haar activiteiten meer naar buiten treden. "Het moet onderdeel worden van de samenleving. De mensen moeten ons weten te vinden en dat kan in dit gebouw. Daar gaan wij met nieuwe cursussen veel werk van maken." Maar op 10 juni organiseert het Rode Kruis eerst nog een open dag.

reageer als eerste
Meer berichten