Logo grootvlaardingen.nl


Myra Houdijk en Philip Burlet toveren zwembad De Kulk om in een waterfestijn voor de Vlaardingse jeugd: 11 tot en met 20 augustus. (Foto: Peter Spek)
Myra Houdijk en Philip Burlet toveren zwembad De Kulk om in een waterfestijn voor de Vlaardingse jeugd: 11 tot en met 20 augustus. (Foto: Peter Spek) (Foto: Peter Spek)

Spetterend zwemfestijn in De Kulk

  Toerisme

VLAARDINGEN – Terwijl een grote groep senioren zich vermaakt in het recreatiebad van De Kulk, vertellen Myra Houdijk en Philip Burlet van het Vlaardingse zwembad enthousiast over het naderende evenement Splash Sensation, voor jeugd in de leeftijd van nul tot twaalf jaar. "Het wordt een spetterend zwemfestijn, dat hier nog niet eerder is gepresenteerd.''

"Met Splash Sensation willen wij het zwembad in de schijnwerpers zetten. Een nieuwe activiteit waardoor de Vlaardingse jeugd, die nog niet met ons heeft kennisgemaakt, het zwembad op een bijzondere manier zal ontdekken. Maar ook de jeugd die regelmatig het zwembad bezoekt zal versteld staan van de metamorfose De Kulk in tien dagen ondergaat", aldus Myra Houdijk. Het idee van Splash Sensation is afkomstig van Philip Burlet, de nieuwe uitbater van de brasserie van De Kulk. "Sinds januari ben ik werkzaam in de brasserie, die helemaal bij het zwembad is getrokken en onderdeel uitmaakt van de totale organisatie. Het is een unieke plek en dichtbij de stad. Daar moet meer uitgehaald kunnen worden," zegt hij met overtuiging. "Het zwembad, de brasserie en de ligweide liggen in een prachtige groene omgeving. Naast de vele activiteiten in het zwembad, wil ik ook meer gaan organiseren in de brasserie en op de ligweide, daar is in het verleden te weinig aandacht voor geweest."

Splash Sensation betekent de start van die nieuwe visie. "Je moet bij de jeugd beginnen", is de uitleg van Burlet, die alle medewerking heeft gekregen om zijn plannen tot uitvoer te brengen. "Ze kunnen springen, klauteren en splashen op een grote waterstormbaan die op het buitenterein staat opgesteld. Verder is er een zandstrandje met waterglijbanen en zijn er zang- en dansoptredens. Kortom: de jeugd kan volop genieten."
Voor de ouders is er voldoende gelegenheid om lekker op het terras of op ligbedden op het zandstrand te genieten van een drankje en een hapje.
Houdijk en Burlet krijgen assistentie van een leger vrijwilligers die voor de veiligheid van de deelnemers zal zorgen. De Kulk neemt met Splash Sensation ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door het waterevenement voor alle kinderen van Vlaardingen en omgeving bereikbaar te maken. "Daarvoor hebben wij contact gezocht met Springfoundation, Stichting Elckerlyc, Vluchtelingenwerk en enkele BSO's, waardoor ouders met een smalle beurs hun kinderen via een speciaal gereduceerd tarief toch kunnen laten deelnemen." De Kulk bruist de komende tien dagen met Splash Sensation. Men kan dagelijks terecht van 12.00 tot 18.00 uur en de toegangsprijs is 5.50 euro.

10 reacties
Meer berichten