Logo grootvlaardingen.nl


Nationale Molendag, zaterdag ook bij Aeolus

  Toerisme

Vlaardingen - Weet jij hoe graan wordt gemalen in de molen? Zaterdag 13 mei kun je zien hoe graan wordt gemalen in molen Aeolus. Je kan zelf graan malen, proeven wat er van graan wordt gemaakt en als bakker op de foto.

Molen Aeolus aan de Kortedijk, het icoon van Vlaardingen, viert zaterdag 14 mei , net als 700 andere molens feest. Het is Nationale Molendag en er zijn verschillende activiteiten te beleven.

Dit jaar staat de Nationale Molendag in het thema 'Graan en Meel'. Om brood of pannenkoeken te bakken heb je bloem of meel nodig. Graan wordt in de molen gemalen. Vervolgens kun je er brood, pannenkoeken of andere dingen mee bakken.

Tijdens de Nationale Molendag geven de molenaars om 11.00 en 13.00 uur een exclusieve demonstratie van het malen van graan. De kinderen kunnen zelf ook graan malen met een handmolen van echte molenstenen en smullen van overheerlijke pannekoeken. Ook kun je op de foto als bakker of als molenaar en kun je je eigen bakkersmuts versieren.

De molengidsen staan de hele dag  klaar om iedereen rond te leiden in de molen en molenwinkel Aeolus bakt deze dag heerlijke pannenkoeken.

De molen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.molenaeolus.nl

Reageer als eerste
Meer berichten