Euforie bij Cion, dat er eindelijk in slaagde om via een kampioenschap de derde klasse te bereiken. Eerder belandde het tweemaal in de nacompetitie, maar dat leverde niets op. (Foto: Persgroep/gsv)
Euforie bij Cion, dat er eindelijk in slaagde om via een kampioenschap de derde klasse te bereiken. Eerder belandde het tweemaal in de nacompetitie, maar dat leverde niets op. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

De zon schijnt eindelijk voor Cion

  Sport

Vlaardingen - Het was tanden bijten. En soms zelfs ook tandenknarsen. Cion moest van VFC/za winnen om kampioen te worden en te voorkomen dat het voor het derde jaar op rij in de nacompetitie terecht zou komen.

Maar het maakte het zich, op de voeten gekeken door massaal naar de Broekpolder gekomen publiek, zo moeilijk dat lang voor een verkeerde afloop gevreesd werd. Ja, de perfect ingeschoten vrije trap van Royama Ibrahim bracht de aanhang op de banken.

Gelijkmaker

Maar het bleef in het eerste half uur, terwijl VFC nauwelijks tegengas gaf, bij die ene treffer. Trainer Slobodan Dutina meldde later, dat hij geen tel aan een goede afloop getwijfeld had. Maar ook hij moet toch, zeker na de gelijkmaker van VFC, momenten gehad hebben, waarin het hem dun door de broek liep.

Eerste kampioenschap

Uiteindelijk liep alles, door de tweede van Ibrahim en de 3-1 van Rashid Larty goed af en oogstte Cion voor het eerst in het bestaan een kampioenschap in de KNVB.

Overig voebal

Ben Hoogwerf en DVO'32 pakten weer een prijs. De 1-0 winst op Leonidas was goed voor een vervangende periodetitel. Zwaluwen (4-2 verlies tegen kampioen Noordwijk), Deltasport (1-2 winst bij degradant Bruse Boys) en CWO (3-1 verlies bij Sparta) speelden om des keizers baard.

Bij VFC/zo-XerxesDZB stond alleen voor de Rotterdammers nog wat op het spel. De 1-1 was voor hen echter niet voldoende om de nacompetitie te ontlopen. Victoria'04/zo sloot de competitie af met 4-1 verlies bij Charlois.

Meer berichten