Logo grootvlaardingen.nl


Alles klopte zondag bij VFC. Zowel verdedigend als aanvallend waren ze kampioenskandidaat GLZ/Delfshaven te machtig. Met 2-0 winst als beloning.
Alles klopte zondag bij VFC. Zowel verdedigend als aanvallend waren ze kampioenskandidaat GLZ/Delfshaven te machtig. Met 2-0 winst als beloning. (Foto: Gerard Verver)

Kampioenschap leek weer aan Cion voorbij te gaan

  Sport

Vlaardingen - Cion leek opnieuw naast de titel te grijpen. Ging het vorig seizoen mis door puntenverlies tegen MSV'71, nu dreigden de Vlaardingers de race naar de titel op basis van het doelsaldo te verliezen van Maense.

De Rotterdammers hadden hun doelsaldo dankzij de absurde 31-0 winst op SDV en de 'slechts' 2-0 zege van Cion op Egelantier Boys, weten om te buigen van -6 naar +23. Was vroeger bij het delen van de eerste plaats een beslissingswedstrijd de scherprechter, nu beslist het doelsaldo in welk kamp de kurken knallen.

Rigoureuze maatregelen

Maar inmiddels heeft de KNVB ingegrepen. Het heeft rigoureuze maatregelen getroffen na de poppenkast van SDV (31-0 verlies tegen Maense) en HWD (opstellen van ongerechtigde spelers). De bond heeft beide ploegen uit de competitie gehaald. Het levert in de 4e klasse een totaal andere tussenstand op met ook als gevolg dat Cion de eerste periode wint en VFC/za tweede.

Weer koploper

De actuele stand van de kopgroep: Cion 20-49, Maense 20-47, VFC/za 2041, Victoria'04/za 21-41. Cion (met nog een uitbeurt bij PPSC en een thuiswedstrijd tegen VFC/za) is nu dus weer koploper. Maense speelt nog tegen SVV/za of PPSC.

Meer berichten
Shopbox