De uitgelaten groep schaatsers uit Wateringen aan het bier, de ijsmoppen en de fles Jägermeister in bierlokaal Antonius op de Hoogstraat.
De uitgelaten groep schaatsers uit Wateringen aan het bier, de ijsmoppen en de fles Jägermeister in bierlokaal Antonius op de Hoogstraat. (Foto: Peter Spek)

Schaatskoorts laaide na zes jaar weer even op

  Sport

Vlaardingen - Na zes jaar was er eventjes echte schaatskoorts in Vlaardingen. Op vijvers en sloten werd volop geschaatst maar het ultieme schaatsgevoel wordt natuurlijk opgeroepen door schaatsen op de Vlaardingse Vaart. En die lag twee dagen dicht met als hoogtepunt vorige week vrijdag.

Traditiegetrouw kwamen Westlanders koers zetten naar Vlaardingen om de ijsmoppen op te halen op de Hoogstraat. "Wij waren helemaal uitverkocht", meldt de uitbater van bierlokaal Antonius waar de ijsmoppen door bakker Frank Hazenberg werden afgeleverd. "In de nacht van vrijdag op zaterdag is hard gewerkt om een nieuwe voorraad aan te leggen. De traditie is dat de ijsmoppen heel terug naar huis worden geschaatst en aan het thuisfront getoond."

Dolle boel

Vrijdag was het een dolle boel in Antonius, voorheen café De Kroon, waar de schaatsliefhebbers na een tocht over de Vlaardingse Vaart even tot rust kwamen met een biertje. Bakkerij Hazenberg is er niet meer gevestigd maar de ijsmoppen, naar een geheim recept gemaakt door Frank Hazenberg, ontbraken toch niet.

Geen geduld

Zaterdagmiddag was het een stuk rustiger op de Hoogstraat. Schaatsers uit Wateringen zitten toch uitgelaten aan een tafel met bier, ijsmoppen en een fles Jägermeister. "Nu het nog kan, wilden we de tocht naar Vlaardingen maken. Misschien moeten wij weer zes jaar wachten. Daar hebben wij het geduld niet voor."

(Tekst en foto: Peter Spek)

Meer berichten

Shopbox