Logo grootvlaardingen.nl


Oud-VFC-er Lennard van Eijsden (links) heeft de kicksen aan de wilgen gehangen en voelt zich tegenwoordig prima thuis op het gravel. (Foto: Mark Ruissen)
Oud-VFC-er Lennard van Eijsden (links) heeft de kicksen aan de wilgen gehangen en voelt zich tegenwoordig prima thuis op het gravel. (Foto: Mark Ruissen)

Nogal wat voetballers kiezen voor tennis

  Sport

VLAARDINGEN – "Niet doen. Wat doe je nou? Ben je gek in je hoofd of zo". Het leven van een tennisser gaat soms niet over rozen. Een verkeerde klap levert soms rake en gefrustreerde reacties op, zoals zaterdagmiddag tijdens het VLTC Open duidelijk te horen was vanaf baan 3.

De ergernis over zijn presteren bleek echter van korte duur, want in de nababbel keerde de ontspannen lach terug met "ik heb gevoetbald. Met dat tennis kan ik me nu lekker uitleven". Het is opvallend, dat nogal wat, zoals VLTC's wedstrijdleider Elkan Zandvliet het beschrijft, "mensen, die vroeger aan fysieke sport hebben gedaan, bij tennis terecht komen." Zo heeft zich bijna een compleet elftal van Victoria'04 zich bij VLTC gemeld. "Die hebben het hier zo naar de zin, dat ze niet alleen tennissen, maar ook achter de bar staan."

Het VLTC Open had meer voetballers op de lijst. Zo won oud-VFC-er Lennard van Eijsden met Mark Ruissen de herendubbel klasse 4 en troffen Victoria04's Ismael Patir en scheidsrechter Hans Spaans elkaar in de finale van het herenenkel 8.

De winnaars van het enkelspel: Amadeus Admiraal (DE4), Jacqueline Trompetter (DE5), Ramona van den Berg (DE7/DE8), Sascha Schlarmann(DE7 35+), Caroline Arkenbout (DE8 35+), Koen Steinebach(HE4), Martijn Blokland (HE5), Arnaud de Haan (HE6), Ronald Utens (HE6 35+), Pieter Ham (HE7), Dirk Kousemaker (HE7 35+), Ismael Patir(HE8), Wim Boensma (HE8 35+).

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten