Logo grootvlaardingen.nl


Najim Nasri (foto) en trainer Slobodan Dutina waren niet 'amused' over de afloop van de competitie waarin Cion lang de gedoodverfde kampioen was. (Foto: Mischa Keemink/waterwegsport.nl)
Najim Nasri (foto) en trainer Slobodan Dutina waren niet 'amused' over de afloop van de competitie waarin Cion lang de gedoodverfde kampioen was. (Foto: Mischa Keemink/waterwegsport.nl)

Nasri: 'Ik ben er nog steeds doodziek van'

  Sport

VLAARDINGEN – Cion heeft het missen van het kampioenschap en de bizarre afloop van de nacompetitie nog steeds niet verwerkt. Bijna een volle competitie stond het bovenaan. Was het topfavoriet nummer één. Totdat de klad er in kwam en er slechts nullen restten.

"Ik ben er nog steeds doodziek van", beschrijft trainer Najim Nasri de pijn. "Die kater is niet zomaar weg te poetsen. We verliezen geen wedstrijd, hadden de beste ploeg en dan loopt het verkeerd af." Hij zag het fout gaan in de thuisbeurt tegen MSV'71, die een zielloze 0-0 opleverde. "Toen dacht ik al: dit gaat het niet worden." Dus gaat Cion voor de herkansing. In een afdeling met een reeks aan derby's en een behoorlijk versterkte aanval. "Daar hebben we op ingezet: we hebben aanvallers gezocht. Door blessures vielen vorig seizoen Topal en Ligeon, die we later helemaal aan de kant gezet hebben, weg en waren we te afhankelijk van Koets (Danny Koetsier, red.). Met de handicap, dat hij in ploegendienst werkt en er soms dus niet was." De regionale indeling vindt hij een plus. "Vorig seizoen hadden we een paar sterke en veel zwakke ploegen. De balans is nu aardig in evenwicht. Het zijn bijna allemaal ploegen, die van elkaar kunnen winnen." Over het eindstation is hij duidelijk. "De touwtjes worden aangetrokken. Het wordt streng en strak. Ook voor de begeleiding. We gaan weer voor het kampioenschap. Als we het nu niet worden, dan..."

Reageer als eerste
Meer berichten