Logo grootvlaardingen.nl


JBC Vlaardingen timmert aan de weg

  Sport

Vlaardingen - Zondag 23 juli was het een drukte van belang op de Watersportweg bij Jeu de Boules Club Vlaardingen. Rond half negen was er al een groep vrijwilligers bezig om stoelen, partytenten, tafels neer te zetten op de terrassen. In de keuken werd hard gewerkt aan de voorbereidingen. Dit allemaal om klaar te staan voor de deelnemers aan het  "Vlaerdinghs Maetjes Toernooi ". Dit is een petanque toernooi voor de liefhebbers en voor clubspelers. Alle deelnemers krijgen een heerlijk "Vlaerdinghs Maetje " vers van het mes. Zelfs voor de niet-Vlaardingers waren er uitjes om op de oud-Vlaardingse lekkernij en specialiteit te doen. Om half 10 kwamen de eersten van de 100 doubletten, dat zijn dus 200 deelnemers, zich al melden. Het was ook makkelijk te vinden want er was een mooie banner tussen de bomen gespannen zodat het van de Watersportweg en het fietspad goed te zien was.

Om half elf werd het toernooi, nadat de jubilarissen Aad Bot en Frans Janssen gehuldigd waren voor hun 25-jarig lidmaatschap, door wethouder Hoekstra op de compleet vernieuwde buitenbanen officieel geopend. Af en toe werd er een bezorgde blik naar de lucht geworpen, want je moet je niet indenken dat het zou gaan gieten. Dat zou een vroegtijdig einde van het toernooi betekend hebben. Maar gelukkig waren de weergoden de club  goed gezind en waren er twee hele korte rustige druppelbuitjes die over gingen in zonneschijn waardoor het dubbel een top dag werd. De partijen liepen vlot, mede doordat er zes banen in het boulodrome gebruikt werden zodat ze 50 banen in gebruik hadden en er geen wachtpartijen waren. Rond 18.00 uur waren alle partijen gespeeld en kon er overgegaan worden tot de prijsuitreiking.

1: Davey Kooijman – Krijn Kok                   L 'Esprit                      5 + 55

2:  Teun van Oijen – Ron Tielman                PUK Haarlem             5 + 53

3: Sjaak Spruijt – Dennis Gunthermohr      Mix                            5 + 52

Er deden ook een paar jeugdige spelers variërend in leeftijd van  9 tot 13 jaar mee die samen met hun vader speelden. Twee van hen vielen ook nog in de prijzen. De derde verdiend een speciaal woord van dank. Op het moment van aanmelding werd er door 1 team afgebeld waardoor er een vrijloting in het spel ontstond. Hij was gelijk bereid om met zijn vader de opengevallen plaats in te nemen.

25e nog steeds in de prijzen Lars Telkamp en vader Erik van Les Cailloux 4+26

30e Mike Krohne en vader Richard van  L'Esprit 4+17.

44e Max Hokken en vader Chris van  L 'Esprit 3+7.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten