Logo grootvlaardingen.nl


De vier zwemmers die met een medaille thuiskwamen van het NK. v.l.n.r. Nadya en Willem Putter, Ada Voogd en Bas van der Nouwelant. (Foto: Gertjan van der Vaart)
De vier zwemmers die met een medaille thuiskwamen van het NK. v.l.n.r. Nadya en Willem Putter, Ada Voogd en Bas van der Nouwelant. (Foto: Gertjan van der Vaart)

Zwemster Conny Boer-Buijs steelt de show

  Sport

De masters van zwemvereniging ZVVS deden goede zaken op het open Nederlandse Kampioenschap lange baan zwemmen, dat in het Pieter van den Hoogenbandzwembad in Eindhoven werd gehouden. Conny Boer-Buys, Willem Putter, Karin Stein, Nadya Putter, Bas van de Nouwelant en Ada de Voogd vielen in de prijzen.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Als vanouds was het Conny Boer-Buys die de show stal in Eindhoven met niet minder dan zes gouden medailles.
De vrije slagspecialist tikte als eerste aan op de 50 meter, 100 meter, 200 meter, 400 meter, 800 meter en op de 1500 meter.
Willem Putter deed niet veel onder voor Conny Boer. Ook hij is specialist op de vrije slag met goud op de 200 meter en op de 400 meter, zilver op de 100 meter en op de 800 meter en brons op de 50 meter.
Karin Stein won de 800 meter vrije slag, tikte als tweede aan op de 1500 meter vrije slag en werd derde op de 50 meter schoolslag.
Nadya Putter greep op vier onderdelen net naast het goud. De Vlaardingse werd tweede op de 100 meter en 200 meter schoolslag, tweede op de 100 meter vlinderslag, en tweede op 200 meter wisselslag en derde op de 100 meter rugslag.
Bas van de Nouwelant behaalde een derde plaats op de 50 meter vrije slag en Ada de Voogd tenslotte op de 50 meter vrije slag. Een vruchtbare dag voor de Vlaardingse sport.

Reageer als eerste
Meer berichten