Logo grootvlaardingen.nl


Met een verbeten gezicht loopt Leo van der Aa zijn 400 meter tijdens de competitiewedstrijd voor masters op de atletiekbaan van Fortuna. (Foto: Peter Spek)
Met een verbeten gezicht loopt Leo van der Aa zijn 400 meter tijdens de competitiewedstrijd voor masters op de atletiekbaan van Fortuna. (Foto: Peter Spek)

Masters van Fortuna geven historische wedstrijd kleur

  Sport

Door Peter Spek

In de bijna zeventigjarige geschiedenis van atletiekvereniging Fortuna, stond zondag voor het eerst in eigen huis een competitiewedstrijd op het programma voor de masters. Voor de atleten van Fortuna op leeftijd een uitdaging, maar zeker ook een test voor het jurykorps. Zonder boegbeeld Teo Maat eindigde de ploeg net onder de middenmoot in het eindklassement, maar leverde op de atletiekbaan wel enkele opvallende prestaties. Het was Michiel Bovendeert, weer fit na zijn inspanningen op het stratenparcours van de Havenloop, die nu op de 1500 meter de beste prestatie van de dag leverde met een tijd van 4.33.96 minuten en verbeterde hiermee ruimschoots zijn persoonlijk record. Uitstekend was ook de 400 meter van Leo van der Aa, die hij liep in 57.73 seconden, waarmee hij net boven zijn P.R. van 57.0 seconden bleef. Op de 100 meter verzamelde hij ook de nodige punten door deze afstand af te leggen in 12.81 seconden. Edwin Shew-A-Tjon verraste bij het kogelstoten met een afstand van 10.57 meter en kwam bij het discuswerpen ook tot een goed resultaat met 31.13 meter. Ook de vrouwen van Fortuna kwamen in actie op deze competitie-wedstrijd. Margaret Nijland liep de 400 meter in 1.18.37 minuten en Nel van der Meijs liet bij het hoogspringen een hoogte noteren 1.15 meter. Annemieke Pleijte kwam bij het verspringen tot 4.08 meter.

Reageer als eerste
Meer berichten