Bij Sportcentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel staan de spinningfietsen en andere fitnesstoestellen nu buiten. (foto: DPG/gsv)
Bij Sportcentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel staan de spinningfietsen en andere fitnesstoestellen nu buiten. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

Binnensporten naar buiten

  Nieuwsflits

Gaandeweg komt Nederland weer in beweging. Ook de binnensporters. Zo heeft judoclub Kai de tatami's buiten op een tennisbaan gelegd, traint de jeugd van Fightclub Vlaardingen op een voetbalveld en staan aan de Zwanensingel de fitnesstoestellen op de parkeerplaats.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Staat er zaterdag een advertentie van NL Actief, de koepelorganisatie van sportscholen, in de landelijke dagbladen: ‘We zijn klaar om 1 juni open te gaan. Veilig en verantwoord.” Het is Olaf Hanno (Sportcentrum Vlaardingen en Polderpoort) uit het hart gegrepen. Hij rekende erop, dat premier Rutte ook de sportscholen al op 1 juni ruim baan zou geven. Vandaar, dat één van de tennishallen van Sportcentrum Vlaardingen al was ingericht volgens de anderhalve-meter-richtlijn. “Als branche waren we nota bene de eerste, die een protocol had geformuleerd en in Den Haag gedeponeerd. Daar is door de overheid niks mee gedaan. Misschien hebben we, in tegenstelling tot de horeca dat van de daken schreeuwde op 1 juni weer open te gaan, te weinig gelobbyd. We werden niet gezien en kwamen achterin de rij. Voor ons werd het 1 september. Dat voelde zo onheus aan.” Hanno en zijn personeel zaten echter niet bij de pakken neer. "Dan maar naar buiten. Ik, de mensen die hier werken en zeker ook onze leden zijn blij en opgelucht op deze manier bezig te kunnen zijn.” (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden