Foto:

Asieldier in de Spotlight: Spikey

  Nieuwsflits

Spikey is een leuke hond van 5 jaar oud. Wat er precies voor bloed door zijn aderen heen stroomt is onbekend, maar het is een leuke mix en daarbij een lieverd! "Hij is bij ons afgestaan omdat zijn eigenaren hun huis kwijtraakte. Toen hij in januari bij ons binnenkwam hadden we het idee dat het niet lang zou duren voor hij herplaatst zou worden."

Vlaardingen - "En dat was ook zo dus hij vertrok naar een fijn gezin. Jammer genoeg bleek zijn gedrag richting andere honden iets minder positief dan wij hadden begrepen bij afstand. Het was voor zijn nieuwe baasjes een behoorlijke uitdaging om buiten met hem te lopen. Hij stond constant 'op scherp' en liep letterlijk op zijn tenen om naar andere honden uit te kijken en daarop te reageren. Ook vond hij in huis geen rust en had er moeite mee als zijn baasjes niet constant bij hem waren. Dat was allemaal iets te hoog gegrepen voor de lieve en niet heel ervaren familie die hem geadopteerd hadden."

"Hij kwam terug naar de opvang en we moesten met hem aan de slag voordat hij weer herplaatst zou kunnen worden. In het asiel heeft hij best veel stress maar gelukkig kon Spikey terecht bij ons fantastische gastgezin die inmiddels al meerdere van onze asielhonden hebben geobserveerd en getraind. Inmiddels logeert hij daar al een paar weken en hij is helemaal tot rust gekomen.

Ideale hond
Thuis is hij een ideale huishond, luistert goed, is ontzettend lief, rustig, en hij kan een paar uurtjes alleen thuis zijn. Uiteraard is het belangrijk dat een hond eerst helemaal vertrouwd en gesetteld is voordat hij alleen gelaten kan worden. Het wandelen buiten bleek inderdaad een enorme uitdaging en alles behalve ontspannen. Inmiddels is er een manier gevonden om zijn gedrag te doorbreken en hier is het gastgezin hard mee aan de slag met goede resultaten!

Hij is er echter nog niet en hier ligt nog een uitdaging voor zijn nieuwe baasjes. Uiteraard gooien we niemand in het diepe en is het de bedoeling om daarbij begeleiding te bieden, zodat het wiel niet opnieuw hoeft worden uitgevonden. We willen zijn plaatsing een succes maken en we zoeken dan ook baasjes die deze uitdaging graag met ons aangaan! Spikey is het zeker waard, het is een ontzettend leuke hond!
 Wie gunt deze lieverd een warm mandje?"


KENNISMAKEN MET DEZE HOND? Leuk! We zien je reactie graag tegemoet. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen om bij de honden te kijken. We willen graag ruim de tijd nemen om mensen kennis te laten maken met een asielhond, en om zeker te weten dat die tijd er is werken we op afspraak. Stuur ons een mailtje met je contactgegevens, informatie over de gezinssamenstelling, woon- en werksituatie, ervaring met honden en eventuele andere huisdieren. Mailen kan naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Informatie over de adoptietarieven vind je via: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden