Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Emile van de Velde

Paul Marseille durft de uitdaging aan

  Human Interest

Vlaardingen - Je moet het maar aandurven om na een turbulente tijd, waarin medewerkers het niet eens waren met de gekozen koers van het bestuur, het voorzitterschap op je te nemen van Omroep Vlaardingen. Paul Marseille, een man met een grote bestuurlijke ervaring, had maar één dag nodig om over het verzoek na te denken. De Vlaardinger wil de lokale zender weer aanzien geven met inspirerende programma's voor de luisteraars, waarbij vooral het nieuws uit de haringstad een grote rol zal spelen.

Waar ben je geboren?

"Ik ben geboren in Dordrecht, maar na ruim een jaar verhuisden mijn ouders al naar Rotterdam Overschie en later naar het centrum van de Maasstad. Via Capelle aan den IJssel kwam ik weer in Dordrecht terecht om nu precies twaalf jaar geleden neer te strijken in Vlaardingen."

Voel je je een echte Vlaardinger?
"Dat is een lastige vraag. Wat is het gevoel van een echte Vlaardinger? Dat weet ik niet. Ik ben daarvoor te kort in de stad, maar ik ben met open armen ontvangen en ik voel mij helemaal thuis hier."

Ben je trots op Vlaardingen?
"Er gebeuren veel goede dingen in Vlaardingen, maar vaak zie ik dat er spijkers op laag water worden gezocht. Waar ik wel trots op ben zijn de enthousiaste mensen in allerlei organisaties, die maken de stad tot een levendige samenleving en daar houd ik wel van."

Wat is het mooiste plekje in Vlaardingen?
"Op de eerste plaats de wijk waarin ik woon. De Oostwijk met daaraan gelegen 't Hof en het Oranjepark. Een park met een rustige uitstraling, daar geniet ik van. Daarnaast pak ik graag de fiets om te ontspannen in de Broekpolder of gewoon even met het openbare vervoer naar Rotterdam om te shoppen."

Waarom voorzitter van Omroep Vlaardingen?
"Ik vind dat je iets terug moet doen voor de maatschappij in de vorm van vrijwilligerswerk. Toen ik het verzoek kreeg om mij kandidaat te stellen als voorzitter van deze organisatie, heb ik even een dag nagedacht en met het thuisfront overleg gepleegd, maar al snel kreeg ik een positief gevoel."

Kende je Omroep Vlaardingen?
"Sinds twee jaar ben ik betrokken bij de omroep. Eerst bij Waterweg Sport en later ook bij de programma's van Vlaardingen Vandaag en Waterweg Wordt Wakker. Dat blijft ik ook zoveel mogelijk doen om contact te houden met de werkvloer."

Zijn de problemen bij de omroep opgelost?
"Wij willen niet al te veel achterom kijken. Het is zaak om met de huidige medewerkers aan een gezonde organisatie te werken en daar zijn in de afgelopen weken behoorlijke stappen gezet. Programma's die waren verdwenen komen terug op de zender en het enthousiasme is groot bij de medewerkers, maar belangrijker, de sfeer is goed en ik zie ook omroepmedewerkers uit het verleden aanschuiven."

Ook sport had toch je aandacht?
"Naast voetballen bij Zwart Wit '28 ben ik snel de kant van trainer opgegaan. Niet in de voetballerij, maar in het korfballen. Ik heb bekende clubs als PKC en ODO in Maasland getraind. Die laatste club heb ik negen jaar getraind en de nodige successen geboekt."

Waar heb je die bestuurlijke ervaring opgedaan?
"Ik kom uit het onderwijs. Ik ben in 1975 na de opleiding op de Pabo begonnen op een Huishoudschool in Dordrecht, daarna twintig jaar gewerkt in het speciaal onderwijs en de laatste jaren op een Land en Tuinbouwschool. Ook begeleiding van en opleiding van docenten zat in mijn pakket. In januari ga ik met pensioen."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox