Foto: Bart van der Linden

Zangtalent Manouk gaat voor goud

  Human Interest

Vlaardingen - Ze is nog maar 14 jaar oud, maar zangtalent Manouk Pheifer uit Vlaardingen heeft op zang- dans- en acteergebied al een indrukwekkende cv opgebouwd. Geef haar een podium en een microfoon en ze zingt de sterren van de hemel. Dat is wat ze hopelijk ook gaat doen in de halve finale van het Junior Songfestival, aankomende zaterdag 9 september te zien op NPO 3, om 19.25 uur. Met nog vijf acts strijdt ze dan voor een plek in de finale. De winnaar mag Nederland uiteindelijk vertegenwoordigen in november tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Georgië. Gaat Manouk er met die felbegeerde beker vandoor?

Waar stond je wiegje?
"In Vlaardingen, in de Boerhaavestraat."

Ben je trots op Vlaardingen?
"Ja, ik ben zeker trots. Ik vind het wel een grappige stad. Alleen mag er meer met theater gedaan worden. En graag nog een theater erbij."

Wat is het mooiste plekje?
"Het centrum. En de Stadsgehoorzaal, waar ik ook heb opgetreden."

Wanneer ben je begonnen met zingen?
"Toen ik 3 of 4 jaar oud was. Op vakantie klom ik al op een podium om te zingen."

En toen je ouder werd?
"Mijn eerste rol was Keessie in de musical 'Kruimeltje'. Ik was toen 8 jaar. Verder heb ik als figurant meegespeeld in de musical 'Peter Pan' en heb ik de rol van de jonge Rachel Hazes 56 keer mogen spelen in de musical 'Hij gelooft in mij', in het De La Mar theater in Amsterdam. Dat was echt superleuk om te doen."

Wat vind je zo leuk aan zingen?
"Het gevoel wat je in liedjes kunt leggen en de hoge uithalen haha. Zingen is mijn passie. Ik vind ook mooi de manier waarop mensen reageren."

Maar je doet nog meer, toch?
"Ik vind dansen en acteren ook heel leuk en ik speel nu ongeveer een jaar piano.
Ik begeleid mezelf op popnummers.
Ik heb ook les gehad, maar ben daar mee gestopt. Noten lezen gaat me wel steeds beter af.

Krijg je zangles?
"Ik heb op musicalkoor OpMaat gezeten en daar zangles gekregen van Anja Brands. En binnenkort ga ik naar de talentenklas van zangcoach Babette Labeij."

Treed je veel op?
"Ik heb op het Loggerfestival en Koningsdag opgetreden en meegedaan aan Vlaardings Supertalent, waar ik 2e werd. In 2012 heb ik de talentenjacht Hitz for Kidz gewonnen en mocht ik optreden in de Uithof voor 5000 mensen."

Wat doe je om te ontspannen voor een optreden?
"Ik kan dan heel druk zijn. Is denk ook een soort van afleiding."

Hoe is het om mee te doen aan het Junior Songfestival?
"Heel leuk. Het is een mooie ervaring. We hebben een aantal voorrondes gehad, waarbij je eerst via YouTube auditie moest doen. Uiteindelijk sta ik nu in de halve finale met nog twee solisten, een meidenband, een jongensband en een duo. Hoe de jury is? Zij geven goede tips. Het is vaak opbouwende kritiek."

Wat is je droomrol?
"Ik zou Matilda van Roald Dahl wel willen spelen, maar die musical is nog niet naar Nederland gehaald. Ik heb 'm pas geleden in het West End in Londen gezien, maar dat is echt wel een groot verschil met hoe ze hier optreden. En Annie zou ik ook willen spelen."

Wie zijn je idolen?
"Chantal Janzen, Romy Monteiro en Willemijn Verkaik."

Manouk in een paar woorden?
"Druk, bescheiden, eerlijk en een lief meisje."

Hoe groot is de kans dat we je terug gaan zien in Georgië?
"1 op de 6".

Meer berichten