Logo grootvlaardingen.nl


Peter Ottens met de leerlingen en leiding van Petje Af Vlaardingen. (Foto: Britt Planken)
Peter Ottens met de leerlingen en leiding van Petje Af Vlaardingen. (Foto: Britt Planken)

Weekendschool saai? Nee hoor!

  Human Interest

Na een drukke schoolweek óók nog naar de weekendschool? Ruim 15 Vlaardingse kinderen doen het iedere zondag. Niet omdat het moet, maar omdat leren bij Petje Af leuk is!

Vlaardingen - Weekendschool Petje Af is nog geen jaar actief in Vlaardingen en nu al zo'n succes dat in september een tweede groep van start gaat. Elke zondag komen de kinderen bij elkaar en leren ze over beroepen, sectoren en maatschappelijke- of culturele onderwerpen. Er wordt gewerkt in zeven blokken van vier weken en in ieder blok staat een ander thema centraal. Door gastsprekers, bezoeken aan bedrijven en instellingen en maandelijkse presentaties voor de ouders, verkennen de leerlingen hun talenten en mogelijkheden voor de toekomst. "Ze ontdekken wat er nog meer op de wereld is buiten hetgeen zij op tv zien. Daardoor komen ze in aanraking met nieuwe dingen en verbreden ze hun horizon", stelt Jolien van der Marel, locatiemanager bij Petje Af Waterweg.

Twijfelen
Shanaya (12) heeft wel even getwijfeld of de weekendschool iets voor haar is, maar na de proefdagen was ze om. "Ik heb op zondag toch niks te doen en vind het erg leuk om meer te weten te komen over verschillende beroepen. Ik hoop dat we nog eens naar een advocatenkantoor gaan, want ik wil graag advocaat worden." Dit blok kregen zij en de andere leerlingen les van Peter Ottens, oprichter van de YETS Foundation. Hij motiveerde en inspireerde de kinderen hun dromen te volgen. "Door de lessen bij YETS zien ze dat het niet alleen om schoolprestaties gaat. Vorige week deden ze samenwerkingsoefeningen en voerden ze gesprekken over hun dromen met de coaches. We vinden talentontwikkeling ook erg belangrijk!", zegt Jolien.

Haar collega Yasmina is student Social Worker aan de Hogeschool Rotterdam en erg enthousiast over het concept van de weekendschool: "Veel kinderen weten niet wat ze later willen worden of hebben een verkeerd beeld van beroepen. Bij Petje Af krijgen ze de kans daar op serieuze én leuke wijze mee bezig te zijn." Hanxuan (12) ontdekte bijvoorbeeld dat een beroep als dokter misschien toch wel iets voor haar is: "Ik vind bloed nog eng, maar als dokter heb je daar niet heel de dag mee te maken en je kunt wel mensen redden!"

Tweede groep
Weekendschool Petje Af Waterweg is actief in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Iedere zondag komen de leerlingen (10 t/m 14 jaar) naar de les waar diverse thema's en talentontwikkeling centraal staan.
In september start een tweede groep in Vlaardingen. Meer informatie: www.petjeaf.nl/waterweg

 

Reageer als eerste
Meer berichten