Logo grootvlaardingen.nl


Clown Slimmie & Joeyy zijn dit jaar hét gezicht van Jeugdvakantieland in Ahoy. Hun missie is simpel: 'kinderen blij maken'.
Clown Slimmie & Joeyy zijn dit jaar hét gezicht van Jeugdvakantieland in Ahoy. Hun missie is simpel: 'kinderen blij maken'.

Slimmie en Joeyy maken kinderen blij

  Human Interest

Clown Slimmie & Joeyy zijn dit jaar hét gezicht van Jeugdvakantieland in Ahoy. Onlangs brachten ze de single Mikkieland uit, die gaat over onwerkelijke dingen die in kinderogen werkelijkheid kunnen zijn. Hun missie is simpel: kinderen blij maken!

Vlaardingen - Joeyy en Slimmie kennen elkaar al acht jaar en staan ook wel bekend als Joey Rolaff en Jaco van Heijst. Joey is muziekproducent en kinderentertainer bij Impressive Music, Jaco oprichter van stichting De Mikkies en clown in hart en nieren.
Vanuit de stichting bezorgen clowns kwetsbare doelgroepen een moment van ontspanning en een lach. Zo vond afgelopen week de tweede editie van Mikkieland plaats, het land van Clown Slimmie waar zo'n vijftig kinderen die onder de armoedegrens leven kosteloos konden genieten van een driedaagse vakantie dankzij de steun van sponsoren en Fonds Schiedam Vlaardingen.
Om het feest compleet te maken zijn zij allemaal uitgenodigd bij Jeugdvakantieland, zodat zij ook in de zomervakantie een uitje hebben.

Meezinger

Joey en Jaco werkten al eerder samen, want het bekende nummer 'De Mikkies zijn oké' uit 2014 komt van Joey's hand. Speciaal voor Mikkieland nam het duo de gelijknamige single op. Wederom een lekkere meezinger die kinderen makkelijk kunnen onthouden.
"Het gaat over de beleving van Mikkieland", vertelt Joey. "Je tandenpoetsen met chocola bijvoorbeeld. Onwerkelijke dingen die in kinderogen werkelijkheid kunnen zijn. Maar het is een stukje fantasie met een boodschap: het gaat erom dat iedereen gelijk is. Wie of wat je ook bent, je hoort er gewoon bij!"

Ahoy

Nu Mikkieland achter de rug is werkt het duo hard aan de voorbereidingen op Ahoy, waar zij in augustus tien dagen zullen optreden.
In hun act zoekt Joeyy uit of hij ook een clown kan zijn en blijkt Slimmie zijn naam eer aan te doen. Ze kijken nu al uit naar de reacties van de kinderen. "Op het moment dat ik die gezichtjes zie, zegt dat nog meer dan dat ik de postcodeloterij zou winnen!", glundert Jaco. Dat is Joey met hem eens: "Van kinderen krijg je enorm veel enthousiasme en waardering. Je ziet hoeveel plezier ze hebben. Dat is onbetaalbaar!"

Steun

Ook zingt het duo verschillende interactieve liedjes die speciaal voor Jeugdvakantieland zijn gemaakt en daar op cd worden verkocht.
Daarmee willen de heren de organisatie steunen, want het voortbestaan van het festijn is wankel gezien de terugtrekkende subsidies. En dat gaat Jaco en Joey aan het hart, want juist vanwege de lage toegangsprijs biedt het uitkomst voor de minderbedeelden. "Alle kinderen zijn onze doelgroep, maar ons hart ligt bij de kwetsbare groepen", stelt Jaco.

Wil je meer informatie? Neem dan even een kijkje op bijvoorbeeld de website van Joeyy.

Surf naar: www.joeyy.nl

Reageer als eerste
Meer berichten