Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Bart van de Linden

Net als Martin Garrix de wereld over

  Human Interest

Waar ben je geboren?

"In Vlaardingen."

Wat is het mooiste plekje?

"Ik denk gewoon thuis, waar ik in mijn vertrouwde omgeving ben. Daar heb ik alles wat ik nodig heb."

Waarom ben je DJ geworden?

"De rode draad is altijd muziek geweest. Toen ik 3 jaar was, had ik mijn eerste keyboard. Ik speelde daarnaast ook drums. Het eerste drumstel had ik toen ik 7, 8 jaar was. Ik heb ook drumlessen gehad. Je kunt dus wel stellen dat ik ben opgegroeid met muziek. Ik heb er kennelijk een goed gevoel voor."

Hoe is het daarna verder gegaan?

"Toen ik 10 jaar was had ik m'n eerste DJ-setje bij elkaar gespaard. Ik werd getriggerd door de filmpjes die ik op YouTube zag. Daarna ben ik steeds professionelere apparatuur gaan kopen. Ik heb nu alles wat ik wil, maar het is wel een dure hobby."

Welke DJ-lessen heb je gehad?

Op m'n 12e ben ik begonnen op de DJ-school Nederland. Hier heb ik privélessen voor gevorderden gevolgd. Ook heb ik les gehad van de Vlaardingse DJ Okkie."

                                                                                                                

Wat is je muziekstijl?

"Electro House."

Wat is het leukste aan DJ zijn?

"Dat ik de mensen blij kan maken en zie dansen."

Hoe kom je op je artiestennaam?

"'Dream' is logisch. Ik heb een grote droom, namelijk ooit de nummer 1 DJ van de wereld worden en de wereld over reizen. 'Ex' is een afgeleide van Garrix."

Hoe was het optreden op Kunstbende?

"Heel leuk. Je doet veel ervaring op. We zijn in maart in het RO-theater begonnen met 35 DJ's tot 18 jaar. Ik ben toen met vijf DJ's doorgegaan. We hebben vervolgens twee dagen workshops gevolgd, voordat ik mocht optreden in de halve finale. Daar mocht je een setje doen van een kwartier. De band onderling was super. Je leert veel van elkaar. Het zijn allemaal leeftijdgenoten met passie voor muziek."

Waar zou je willen optreden in Vlaardingen?

"In de Kroepoekfabriek en op het Zomerterras. In juni draai ik op het Loggerfestival, tijdens de talentenjacht Vlaardingse Nieuwe."

Waar draai je allemaal?

"Mensen kunnen mij boeken voor feestjes en verjaardagen. Onlangs was ik in Den Haag en Ypenburg, op Koningsdag heb ik in Nootdorp gedraaid. Volgend jaar ga ik mee op tournee door China met mijn neef DJ Basestring (echte naam Berry van Zanten), die in China woont en werkt. Hij heeft al eens gedraaid op de Chinese muur. Vorig jaar ben ik bij de Nederlandse DJ Kampioenschappen vierde geworden in de categorie 'Junior DJ'. Dit jaar doe ik ook mee."

Welke muziek draai je op feestjes?

"Meestal Top-40, maar het kunnen ook oude nummers zijn. Het is afhankelijk van wat mensen vragen."

Wat zijn je muzikale ambities?

"Ik ben nog te jong om op de grote festivals te draaien, dus eerst wil ik groot proberen te worden als club-DJ."

Reageer als eerste
Meer berichten