Logo grootvlaardingen.nl


Clifton Asmus en Tony Teixeira laten zien wat er allemaal mogelijk is op het Calisthenicspark in 't Nieuwelantpark. (Foto: Peter Spek)
Clifton Asmus en Tony Teixeira laten zien wat er allemaal mogelijk is op het Calisthenicspark in 't Nieuwelantpark. (Foto: Peter Spek)

Gratis sporten in de buitenlucht

  Human Interest

'De wijk gezonder maken en de bewoners meer laten bewegen', dat is de wens van Tony Teixeira en Clifton Asmus, als zij met veel trots het nieuwe Calisthenicspark laten zien dat is aangelegd in park 't Nieuwelant naast sportvereniging CWO. "We hopen dat vooral de jeugd dit openbare fitnesspark weet te ontdekken."

VLAARDINGEN – "Calisthenics staat voor fitness in de buitenlucht en verovert steeds meer terrein in Nederland. Het is over komen waaien uit Amerika, waar veel van deze Calisthenicsparken staan opgesteld om bewoners de gelegenheid te geven op elk moment van de dag te sporten. Iedereen kan het leren, van jong tot oud", zegt Tony Teixera. "Calisthenics is fitness met gebruikmaking van je eigen lichaamsgewicht met behulp van diverse toestellen. Niet ingewikkeld; gewoon ontspannen bewegen in je eigen tempo", zegt Clifton Asmus als hij enkele voorbeelden laat zien. "Wat wij willen is vooral de jeugd achter de spelcomputer vandaan halen en laten bewegen. Het verruimt de geest om sportief bezig te zijn. Het voordeel van Calisthenics is ook dat de mobiele telefoon even buiten handbereik is.'' Beide sportievelingen hebben Calisthenics ook zelf ontdekt voor een gezonde levensstijl. ''Na een paar weken zie al resultaat of dat nu in de afname van het lichaamsgewicht is of in het opbouwen van je conditie. Belangrijk is ook, dat het helemaal gratis is."
Het Calisthenicpark is de derde fase in het proces om van 't Nieuwlantpark een park te maken voor alle bewoners van Babberspolder. Het heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. "Dat mag je wel zeggen", zegt Hans Riemens van de Wijkonderneming, die samen met Hanneke Brinkman verantwoordelijk is voor het nieuwe aangezicht van het park. "Na het nieuwe hondenuitlaatgebied en een natuurspeeltuin, past dit park helemaal in dit rijtje. Het moet een ontmoetingsplaats worden voor de bewoners.". Uniek voor Nederland is dat dit Calisthenicspark pal naast CWO ligt en de club ook van deze faciliteit gebruik gaat maken en zo de verbinding maakt met de wijkbewoners."

reageer als eerste
Meer berichten