Logo grootvlaardingen.nl


Rots- en Watertraining in Ecuador

  Human Interest

Mariska Versteegh vertrok in 2003 naar Ecuador. Het jaar daarvoor had zij gewerkt in een project als vrijwilliger en eenmaal thuis was het moeilijk om de eenzaamheid en verslagenheid van de kinderen los te laten. Samen met Evelien Kremer, die zij in Quito had ontmoet, stichtte zij stichting Villa Ticca op.

Mariska woonde en werkte vervolgens 12 jaar in Ecuador om een kinderopvang te leiden en Evelien pendelde tussen Nederland en Ecuador om de fondsenwerving in goede banen te leiden. Vier jaar geleden keerde Mariska terug, vlak na de uitzending van 'Het mooiste meisje van de klas" met Jaap Jongbloed. Mariska was ernstig ziek geworden en kon haar werkzaamheden niet meer uitvoeren in Ecuador. Een fantastisch team van oud-vrijwilligers pakte de organisatie van Villa Ticca over.

Tijdens het herstel, wat 3 jaar duurde, kwam Mariska in Vlaardingen terecht. Samen met haar vriend Louis Haagman en dochter Veerle heeft haar leven een andere wending gekregen. Maar Villa Ticca leeft in haar hart. In het speciaal onderwijs, waar Mariska als leerkracht werkzaam is, kwam zij in contact met de weerbaarheidstraining Rots en Water. Het Rots-en Water Instituut Gadaku sponsorde de opleiding, en momenteel is Mariska, samen met Evelien, terug in Villa Ticca om deze doeltreffend training aan de kinderen te geven. "Het was een emotioneel weerzien met Ecuador", aldus Mariska. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers heeft Villa Ticca kunnen blijven bestaan. Ik ben ontzettend dankbaar dat wij na 15 jaar belangeloze en tomeloze inzet een overeenkomst met de Ecuadoraanse regering hebben getekend. Villa Ticca blijft bestaan, en in de toekomst zal ons prachtige project ook een Rots-en Waterhuis worden. Onze straatkinderen hebben dit heel hard nodig!

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten