De opening van Open Ateliers in 2017. Dit jaar is dit 25 mei in KADE40 waar ook een overzichtstentoonstelling is.
De opening van Open Ateliers in 2017. Dit jaar is dit 25 mei in KADE40 waar ook een overzichtstentoonstelling is. (Foto: Ton Delfos)

Kunstenaars doen deuren open en tonen wat ze in huis hebben

  Cultuur

Vlaardingen - Met zo'n 60 deelnemende kunstenaars op 27 locaties pakt Open Ateliers Vlaardingen dit jaar flink uit. Na de aftrap op vrijdag 25 mei vanaf 20.00 uur in KADE40 is de kunst het hele weekend te bewonderen. Verder zijn er pop-up smArt Talks en een AfterArtParty.

Het basisprincipe van de Open Ateliers was altijd al 'deuren open, laat zien wat je in huis hebt'. Vele Vlaardingse kunstenaars doet dit jaar de deuren van hun ateliers open om te laten zien wat ze in huis hebben. Zoals Ton Delfos, Hans Rikken en Marian Langelaan in de St. Willibrorduskapel aan de Emaus 44b.

Tentoonstelling

Verspreid over Vlaardingen zijn er schilderijen, beeldhouwwerken, foto's, installaties en gedichten. Naast Vlaardingse kunstenaars zijn er ook aardig wat niet-Vlaardingers te zien, onder andere in Galerie Har Hensgens, Aanloophuis De Groene Luiken en Galerie Susan Ruiter. Verder biedt de Kroepoekfabriek een inkijk in de talenten van zes jonge kunstenaars. KADE40 is het hele weekend open voor een overzichtstentoonstelling.

Pop-up smArt Talks

In een aantal korte pop-up smArt Talks komen zaterdag sprekers aan bod over de zin en onzin van kunst. De Delfste kunstenaar René Jacobs praat over de verkoop van kunst. Ben je als kunstenaar mislukt als je niks verkoopt, is zijn thema. En rasartiest O'tentic Tim vraagt zich af of we kunst eigenlijk wel zo ontzettend serieus moeten nemen. De pop-up smArts Talks zijn is de cultuurwerkplaats om 15.30 en 16.00 uur.

Feestje

Op zondag is de After Art Party. Als de Open Ateliers afgelopen zijn en de ateliers sluiten trekken de kunstenaars dit jaar naar de Cultuurwerkplaats voor een After Art Party. Ze komen samen om de kunst te vieren. Een feestje met ruimte om te praten, maar ook om het verstand even helemaal op nul te zetten en te genieten van artistieke performances en muziek. Bezoekers betalen 10,00 euro all-in voor eten en drinken. Aanmelden kan via www.openateliersvlaardingen.nl/afterartparty. De After Art Party is van 17.00 tot 21.00 uur.

Meer informatie

De kunstenaars krijgen bij de organisatie van Open Ateliers financiële steun van de gemeente Vlaardingen en Fonds Schiedam Vlaardingen. KADE40 en de Kroepoekfrabriek stonden de organisatie bij. Meer informatie over Open Ateliers via www.openateliersvlaardingen.nl.

Meer berichten