Logo grootvlaardingen.nl


Doron Levy staat al meer dan tien jaar met zijn suikerspinkraam op het Zomerterras. Tegenwoordig krijgt hij versterking van dochter Maite en zoon Ilan. (Foto: Britt Planken)
Doron Levy staat al meer dan tien jaar met zijn suikerspinkraam op het Zomerterras. Tegenwoordig krijgt hij versterking van dochter Maite en zoon Ilan. (Foto: Britt Planken)

'Wat het leukste is? Mijn kraam!'

  Cultuur

Door Britt Planken

Vlaardingen - Ook tijdens het Zomerterras peilt Groot Vlaardingen wekelijks de temperatuur bij een artiest, standhouder of organisator van het openluchtfestival. Hebben we er zin?! Deze week: suikerspinman Doron Levy.

Als kleine jongen liep Doron op de kermis en genoot hij zo intens van de zoete suikerspin geur, dat hij besloot later een suikerspinmachine te kopen. Zo'n twintig jaar geleden maakte hij die kinderdroom waar en sinds elf jaar - of twaalf, hij weet het niet meer precies - is hij dé suikerspin/popcorn/snoepgoed-man van het Zomerterras. Op de zijkant van zijn knalroze kraam pronken kindertekeningen van dochter Maite en zoon Ilan. Inmiddels zijn de twee al 17 en 14 jaar oud en helpen ze hun vader, die ieder jaar weer uitkijkt naar de drie weekenden in Vlaardingen: "In de drukke zomerperiode is dit feest voor mij echt de leukste vaste waarde. Ik doe het naast mijn vaste baan, dus het is volle bak. Maar het voelt lekker, heel eigen. We maken het Zomerterras echt met elkaar." Wat het openluchtfestival volgens hem zo'n succes maakt? "Het leukste aan het Zomerterras is natuurlijk mijn kraam. Of, oké eigenlijk... het Zomerterras zelf. Het zit altijd goed en het lukt steeds om een doorbrekende artiest op het podium te krijgen. Ook de sfeer is altijd oké. En dat voor zo'n groot terrein! Er zijn ongetwijfeld weleens opstootjes, maar ik heb dat in al die jaren maar één keer gezien." Daarnaast geniet Doron van de vaste bezoekers die ieder jaar een suikerspin komen halen en hem soms zelfs 'in het wild' herkennen. "Dat is helemaal kick! Zelfs als ik in Vlaardingen naar de bioscoop ga, roepen volwassenen: hé suikerspinman. Echt gaaf!"

2 reacties
Meer berichten