Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Bart van der Linden

Park Hooglede

  Column

Bewoners van Park Hooglede zijn al een tijdje boos! Hun zo idyllische woonomgeving wordt, als het aan de gemeente Vlaardingen ligt, binnenkort verstoord door de komst van het nieuw te bouwen Medisch Centrum Hooglede. Ondanks protesten is er vorige week groen licht gegeven voor de start van de bouw. Je zal er maar een huis hebben gekocht. Ik heb medelijden met de bewoners. Denk je rustig te gaan wonen in een gebied dat bestempeld is als 'Wonen', 'Tuin' en 'Groen', krijg je straks een groot gebouw voor je snufferd, waardoor er weer een groot stuk groen verloren gaat. Om nog maar te zwijgen over de parkeerproblematiek, die ongetwijfeld de kop gaat opsteken. Het zal drukker worden in de wijk.

Bij inrichting is vol ingezet op flora en fauna

Als ik daar in de buurt ben om de Broekpolder in te fietsen en ik kijk naar al die huizen, denk ik nog weleens terug aan het Holy-Ziekenhuis. Een ziekenhuis dat voor Vlaardingers veel heeft betekend. Tot de sloophamer de trieste restanten liet zien en het terrein vervolgens braak kwam te liggen. Op die grond, waar ik- en met mij vele Vlaardingers het levenslicht zagen, wordt nu 'gevochten' voor- en tegen een Medisch Centrum.

Het gaat hard tegen hard! Bewoners vechten voor het behoud van hun park. Want waarom zou een Medisch Centrum passen in een kinderrijke buurt, waarbij juist bij de inrichting van het park vol is ingezet op flora en fauna en speelgelegenheden voor kinderen? Nee, ik denk dat de gemeente de plank mis slaat. Het idee van de huisartsen voor een Medisch Centrum lijkt mij verder prima, maar dan op een andere plek als het kan. Ik weet nog wel een goede locatie: op het oude terrein van HVO. Dat ligt al jaren te verpieteren. Daar gebeurt nu helemaal niks. Daar is genoeg ruimte en de omwonenden hebben er niet direct last van, omdat er een grote bomenrij voor staat. Het is ook redelijk centraal en je zou er nog extra parkeerplekken aan kunnen leggen. Ga daar aan de slag, zou ik zeggen!

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox