Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Melanie Stuije

Niks nieuws?

  Column

Ik weet nog dat ik vroeger door mijn moeder werd gewekt, dat gebeurt trouwens af en toe nog steeds. Dat ik op de bank zat met mijn boterhammetje met hagelslag. TV aan en terwijl ik een hap nam, hoorde ik de hagelslag op mijn bord kletteren en ondertussen dacht ik bij mijzelf, pfff weer het journaal? En dan constant die herhalingen 's ochtends vroeg.. Nee, ik was er bepaald geen fan van, zelfs niet van Het Jeugdjournaal. Het enige journaal waar ik ècht voor ging zitten was Het Sportjournaal, niet echt een verrassing hè?

Hoe ouder ik word, hoe meer nieuws ik volg.

Wel selectief natuurlijk. Zo ben ik (heel zwart op wit) op de hoogte van de meeste voetbaltransfers maar sla ik nieuwsberichten over de zoveelste mislukte onderhandeling voor een kabinetsvorming liever over. Wat ik hier mee duidelijk wil maken is dat ik alle koppen lees, maar hele artikelen alleen lees wanneer het onderwerp mij aanspreekt.

Zo werd ik afgelopen week nieuwsgierig toen ik een hoop commotie rondom een column van ene Hanina zag. Het mooie aan het schrijven van columns is dat je je eigen mening over bepaalde onderwerpen naar voren kan brengen. Zo heb ook ik wel eens een aantal zinnen moeten aanpassen of zelfs schrappen, omdat het net iets te ver zou gaan. Ik vraag mij ernstig af of Hanina ook heeft geaarzeld tijdens haar vorige column in het AD. Zij kwam afgelopen week in het nieuws, door het feit dat zij schreef dat de MH17-ramp haar totaal niks deed, maar dat zij weldegelijk heeft gehuild om het instorten van voetballer Nouri. Ik heb de desbetreffende column drie keer gelezen, puur omdat ik niet kon geloven dat iemand in staat is om zoiets op te schrijven.

Tegenwoordig kijk ik nergens meer van op aangezien het hedendaagse nieuws eigenlijk niks nieuws meer is.
Geef mij maar tussen alle ellende door de sprint van Dylan Groenewegen en de uitslagen van de voetbaldames op het EK, dat beurt mij weer een beetje op.

1 reactie
Meer berichten