Foto: Dierenopvang Nieuwe Waterweg

Kiara en Simba in de spotlights

Dit prachtige Bengalen duo bestaat uit broer Simba en zus Kiara van 3 jaar oud. Ze zijn bij ons afgestaan i.v.m. allergie en we gaan op zoek naar een fantastisch nieuw thuis voor ze, meldt Dierenopvang Nieuwe Waterweg. 

Vlaardingen - Wie bekend is met Bengalen weet dat het geen standaard katten zijn. Ze zijn niet graag alleen, willen veel aandacht, heel veel spelen, en kunnen zeer luidruchtig/vocaal zijn. 

Ook zijn ze vreselijk lief, aanhankelijk en natuurlijk prachtig. Simba is een echte schootkat en wil altijd wel geaaid worden. Kiara is wat minder aanhankelijk, maar ze komt wel gezellig naast je op de bank zitten. 

Simba houdt van het goede leven en dat is te zien. Met zijn 7 kilo is hij een flinke jongen! Beide katten spelen graag en Kiara apporteert graag. Dit duo vertrekt uitsluitend samen naar hun nieuwe baasjes, ze kunnen niet apart geplaatst worden. 

Dakterras

Simba en Kiara zijn niet gewend aan honden en kinderen. In hun vorige huis hadden ze een tuin tot hun beschikking en dat is wat ze weer zoeken. 

Een groot balkon/dakterras is ook een optie voor ze. Het moet wel een catproof tuin/balkon zijn, dat wil zeggen, dusdanig afgezet dat de katten er niet uitkunnen. Alleen een schutting of railing is niet voldoende. 

Bengalen zijn wat dat betreft echte klim en klauterapen, dus het is van belang dat het echt honderd procent 'ontsnappingsproof' is gemaakt. Een bengaal is geen geschikte kat om buiten in de buurt te lopen, al is het alleen maar om diefstal te voorkomen.

Simba en Kiara zijn zindelijk, wel zijn ze erg kieskeurig en willen absoluut schone kattenbakken. Ze hadden thuis 3 bakken tot hun beschikking (open bakken met steentjesgrit). Kun en wil jij Simba en Kiara een geweldig leven bieden? Stuur dan een mailtje naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden