Wethouder Ivana Somers (inzet) vindt dat WaWo het betonrotprobleem op een keurige manier oppakt. (foto: GemVlgn+DPG/gsv)
Wethouder Ivana Somers (inzet) vindt dat WaWo het betonrotprobleem op een keurige manier oppakt. (foto: GemVlgn+DPG/gsv) (Foto: )

Wethouder Somers tevreden over WaWo's aanpak van betonrotflats

De gemeente heeft, zoals de bewonerscommissie van de door betonrot getroffen Zwaluwenlaanflat beweerd en vorige week deze krant haalde, nooit met een bevel tot ontruiming gedreigd. Zo’n bevel is wel opgemaakt, maar dat was, meldt een gemeentelijke voorlichter, "één van de voorzorgsmaatregelen, die juridisch gezien altijd genomen moet worden om meteen te kunnen ingrijpen mocht de veiligheid in het geding zijn."

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – "Omdat Woningcorporatie Waterweg Wonen alle veiligheidsmaatregelen trof, die nodig waren om te voldoen aan de wettelijke eisen, was het niet nodig het bevel daadwerkelijk in te zetten", aldus voorlichting. Wethouder Ivana Somers meent, dat de verhuurder het op een keurige manier oppakt, heeft ze manager bedrijfsvoering René van der Heijden laten weten en aan deze krant bevestigd.

Uitleg geven

“De situatie, die nu is ontstaan is er eentje, die wij, net als de bewoners, uiteraard niet gewenst hebben", klinkt er begripvol vanuit het Wawo-hoofdkantoor. “We begrijpen heel goed, dat sommigen zich ongelukkig voelen. Net zo goed als we begrip tonen voor mensen, die zich kritisch opstellen. We proberen iedereen zo goed mogelijk te woord te staan en uitleg te geven”, aldus Van der Heijden.

Dat er foto’s verschenen met losgekomen stukjes beton en roestend wapeningsstaal hoeft niet tot extra verontrusting te leiden. “Het is geen fraai gezicht. Omdat de buitenzijde van het metselwerk echter verankerd is met de binnengevel, is het technisch gezien veilig.” Zoals ook de met stempels gestutte galerijen safe zijn. “We begrijpen, dat sommige huurders zich niet gemakkelijk voelen, maar we zorgen er steeds wel voor, dat iedereen goed voorgelicht wordt. Volgende week gaat er weer een brief uit. Maar voor sommigen is zelfs dat echter niet genoeg. Feit is dat we hard aan een oplossing werken . Als iedereen zich daarnaast aan de regels houdt, kan er echt niets gebeuren.” Van der Heijden benadrukt, dat er naar een herstelmethode wordt gezocht, die de huurders zo min mogelijk overlast bezorgd. “Maar als dat een offerte oplevert, die een miljoen hoger is dan een ander, ligt het voor de hand dat we voor die ander kiezen."

Ook andere flats

Overigens liggen de flats aan de Zwaluwen- en Fazantlaan niet als enige onder het betonrotvergrootglas. De corporatie bevestigt, dat het ook andere gebouwen nauwlettend in de gaten houdt.        

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden