De pas veertienjarige Joy de Zeeuw in actie op het Nederlands kampioenschap, waar de Holy-speelster de titel veroverde in het dubbelspel. Foto: Marleen Fouchier fotografie
De pas veertienjarige Joy de Zeeuw in actie op het Nederlands kampioenschap, waar de Holy-speelster de titel veroverde in het dubbelspel. Foto: Marleen Fouchier fotografie (Foto: )

Joy de Zeeuw Nederlands kampioen in het dubbelspel

Door Peter Spek

Met haar dubbelpartner Dilara Okur, won de Vlaardingse tennisster Joy de Zeeuw het Nederlands kampioenschap dubbelspel bij de meisjes in de leeftijdscategorie tot 14 jaar. Het toernooi werd gehouden in Hilversum en kende voor het Vlaardingse tennistalent een spannend verloop.

VLAARDINGEN – In het dubbelspel stonden Joy de Zeeuw en Dilara Okur in de tweede ronde meteen al tegen het als eerste geplaatste duo Rose Marie Nijkerk en Britt du Pree en wonnen die partij verrassend in drie sets met een superbreak. In de finale waren Jinte de Boer en Loes Ebeling Koning de tegenstanders en dat werd een spannende partij om die nationale titel. De eerste set wonnen Joy de Zeeuw en Dilara Okur met 6-4. De tweede set ging verloren met 6-2 en de beslissende derde set eindigde in een superbreak en wonnen zij deze uiteindelijk met 10-7. Eerder op het toernooi deed Joy de Zeeuw ook mee aan het enkelspel. Twee jaar geleden veroverde de Holy-speelster de titel door te winnen van haar dubbelpartner Dilara Okur en ook nu leek zij op weg naar de finale. De kwartfinale won zij van de als nummer twee geplaatste Britt du Pree, maar de halve finale tegen Dilra Okur verloor zij, met resultaat een derde plaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden