Orgelconcert Arjen Leistra dinsdag 18 augustus 20.00 uur in de Havenkerk te Schiedam

Orgelconcert door Arjen Leistra in de Havenkerk te Schiedam op dinsdag 18 augustus om 20.00 uur

Ondanks de laatste versoepeling van de corona maatregelen vinden wij het vooralsnog niet verantwoord om inloopconcerten te geven, verzorgd door koren of blazersensembles. Om die reden zijn wij dubbel blij met het feit, dat orgelconcerten volledig coronaproof zijn; uiteraard met inachtneming van de anderhalve meter. Wij nodigen u dan ook hartelijk uit om op dinsdag 18 augustus om 20.00 uur het orgelconcert bij te wonen, dat zal worden uitgevoerd door stadsorganist Arjen Leistra. Hij bespeelt in de Havenkerk het romantische Maarschalkerweerd-orgel, dat de grote verbouwing daar goed heeft doorstaan. De Havenkerk vindt u aan de Lange Haven 72 te Schiedam.
Op het programma staan de "Trois Chorals" van César Franck, afgewisseld met werken van Franz Liszt. Het programma wordt vanaf 20.00 uur toegelicht, waarna het concert om 20.15 uur begint. Er is nog een kleine kans, dat wij op 18 augustus de Havenkerk niet kunnen gebruiken. In dat geval wijken wij uit naar de vertrouwde Grote Kerk. Wij houden u op de hoogte! 
Maximaal 75 bezoekers kunnen dit concert bijwonen. Als u verzekerd wilt zijn van een toegangskaart van € 10,00 adviseren wij u zich tijdig aan te melden door middel van een email naar ondergetekende:         mwtm@kabelfoon.nl Vermeld in de email uw naam ( bij meerdere personen: de namen ) en maak het te betalen bedrag over op bankrekeningnummer: NL85 INGB 0004 6156 90  t.n.v. : Stichting Muziek Grote Kerk o.v.v. : Orgelconcert 18 augustus 2020 en uw: Naam ( namen )
Het eerstvolgende orgelconcert wordt al op zaterdagmiddag 29 augustus om 15.00 uur gegeven in de Grote of St. Janskerk door Matthias Havinga, organist in de Koepelkerk en Oude Kerk te Amsterdam.  

namens Stichting Muziek Grote Kerk, Martin Swart

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden