Een summier bord geeft aan dat de brug over de Foppenplas in verband met instortingsgevaar is afgesloten. Foto: Peter Spek
Een summier bord geeft aan dat de brug over de Foppenplas in verband met instortingsgevaar is afgesloten. Foto: Peter Spek (Foto: )

Fietsbrug over Foppenplas afgesloten

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – De fietsbrug over de Foppenplas, de belangrijke verbinding tussen Vlaardingen en Maasland, is voor onbepaalde tijd afgesloten voor fietsers en wandelaars. Afgelopen maandag werd de brug dusdanig beschadigd door een boot, dat deskundigen het noodzakelijk vonden de brug af te sluiten. De brug vormt de enige verbinding vanuit de Broekpolder naar Maasland en wordt dagelijks door honderden recreanten gebruikt. Hekken sluiten de brug voorlopig af en de dienstdoende ambtenaar van Staatsbosbeheer liet afgelopen dinsdagmiddag ter plekke weten, nog geen idee te hebben wanneer de brug wordt gerepareerd. “Wij zitten midden in de vakantieperiode en het is moeilijk een aannemer te vinden om met de herstelwerkzaamheden te beginnen”. Veel fietsers moesten de afgelopen dagen bij de brug rechtsomkeer maken, omdat een summier bord, zowel aan de kant van Vlaardingen als aan de kant van Maasland, aangaf dat de route gestremd is en de brug in verband met instortingsgevaar is afgesloten. Een omleidingsroute is nog niet aangegeven. Ook het Jachthuis, het eetcafé met terras aan de Foppenplas, is vanuit Vlaardingen via deze route niet bereikbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden