Foto:

Kort nieuws en online krant

Nieuws in het kort

Bestuurslid stapt op

VLAARDINGEN – Met het onmiddellijk terugtreden van Henk van Nieuwkerk als bestuurslid jeugdatletiek en voorzitter van de bouwcommissie, verliest de atletiekvereniging Fortuna een deskundige bestuurder. Voorzitter Robbert van Egmond laat in een verklaring weten het besluit van Henk van Nieuwkerk te respecteren. “Het bestuur is van mening dat er geen signalen waren voor deze plotselinge opzegging en betreuren zijn besluit. De aangedragen motivatie zou een verschil van inzicht zijn over hoe de vereniging bestuurd wordt en de besluitvorming hieromtrent. De overige bestuursleden, als ook het dagelijks bestuur, kunnen zich hier niet in vinden.” Er wordt uitgekeken naar een opvolger voor Henk van Nieuwkerk.

Oefenreeks Victoria’04

VLAARDINGEN – Zijn de trainingen inmiddels hervat bij de meeste voetbalclubs, ook de oefenwedstrijden dienen zich weer aan. Victoria‘04 begint de oefenreeks op zaterdag 8 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Vlotbrug. Op 15 augustus speelt Victoria‘04 haar eerste thuiswedstrijd tegen Pernis en wordt de reeks afgesloten op 22 augustus met een ontmoeting in de Broekpolder tegen Moerkapelle.

Indeling bekerstrijd

VLAARDINGEN – Voordat de voetbalcompetitie begint wordt in de weekenden van 29/30 augustus en 5/6 en 12/13 september de bekercompetitie verwerkt. De Vlaardingse ploegen treffen de volgende tegen standers: VFC(zon): DHC en Die Haghe. CION: Concordia en VELO. CWO: DoCoS, RVVH en XerxesDZB. Deltasport: DONK, ROAC en Van Nispen. Victoria’04: Den Bommel, Excelsior R en Hekelingen. VFC(zat): FC Maense, NOCKralingen en SCO’63. DVO’32: SNS, Simonshaven en VOB.

Leren hardlopen

VLAARDINGEN – Op 5 september begint bij Fortuna een hardloopclinic, waar de deelnemers onder leiding van professionele trainers op een verantwoorde manier na 13 weken onafgebroken vijf kilometer kunnen hardlopen. De kosten voor de clinic zijn € 48,00 en aanmelden kan via: AV Fortuna Startersclinic.

Wonen in containers

VLAARDINGEN – Als de aanvraag voor het plaatsen van 320 tijdelijke containerwoningen op het voormalige Unileverterrein wordt goedgekeurd door de gemeente Vlaardingen, krijgen vooral jongeren uit de haringstad de mogelijkheid om op zichzelf te kunnen gaan wonen en daar is gezien de aanvragen een grote behoefte aan. De containerwoningen bieden de mogelijkheid bewoning op het terrein mogelijk te maken, omdat het realiseren van woningen in de bestaande gebouwen niet mogelijk is. “Daarom bieden wij op dit moment alleen ruimte aan ondernemers en organisaties. Wij willen dit als ontwikkelaar samen met de eigenaar Van Adrighem Group wel graag uitbreiden met tijdelijke woningen. Bewoners van deze woningen zorgen voor eigenaarschap in het gebied. Daarnaast zijn bewoners ook op avonden en in weekenden aanwezig waardoor de levendigheid en sociale controle toenemen”, zegt omgevingsmanager Marnix ten Holder van INSPIRE Real Estate.

Bekijk de online krant HIER

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden