Bianca Post heeft al aardig de weg gevonden bij de voetbalclub CWO. Met voetbalzaken gaat zij zich niet bemoeien, maar gaat voor een strakke en herkenbare organisatie. Foto: Lotte Langezaal
Bianca Post heeft al aardig de weg gevonden bij de voetbalclub CWO. Met voetbalzaken gaat zij zich niet bemoeien, maar gaat voor een strakke en herkenbare organisatie. Foto: Lotte Langezaal (Foto: )

Vrouw in mannenbolwerk

Bianca Post durfde de uitdaging wel aan. Voorzitter worden van de Vlaardingse voetbalclub CWO en zich op die manier begeven in een mannenbolwerk wat het voetbal nog steeds is en zeker als het gaat om leidinggevende functies. Nog niet eerder stond een vrouw in Vlaardingen aan het hoofd van een voetbalclub.

door Peter Spek

VLAARDINGEN – Bianca Post weet wel wat het is om als vrouw een vrijwilligers organisatie te runnen. “Ik heb een rijke ervaring opgedaan bij de scouting in deze regio en ook in mijn dagelijks werk is mij het leiding geven niet vreemd”, zegt de Vlaardingse met overtuiging in haar stem. Via haar zoontje Mats, die ging voetballen bij CWO, maakte Bianca Post kennis met de club uit het Nieuwelantpark. “Langs de lijn maakte ik kennis met bestuurslid Sjaak van de Kroon en die bleek nog een ver familielid van mij te zijn en dat schepte een band”, zegt Bianca Post. “Ik trof een goed georganiseerde vereniging aan, maar er konden natuurlijk dingen beter. Dat liet ik weten op een jaarvergadering en voordat ik het wist werd de vraag gesteld of ik niet met mijn kennis wilde toetreden tot het bestuur. Er ontbrak daarin nog een voorzitter”. Bianca Post heeft geen verstand van voetbalzaken. “Dat laat ik aan de deskundigen over Ik richt mij op het structureren, organiseren en verbinden van de mensen en taken binnen de club, een rol die op mijn lijf is geschreven. Ik heb er zin.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden