Op de voorgrond winnaar Carlo van de Bergh met Karin Stein op de tweede plaats met op de achtergrond organisator Michel de Maat en lange afstand zwemster Irene van der Laan. Foto: Peter Spek
Op de voorgrond winnaar Carlo van de Bergh met Karin Stein op de tweede plaats met op de achtergrond organisator Michel de Maat en lange afstand zwemster Irene van der Laan. Foto: Peter Spek (Foto: )

Zwemmen in buitenwater is erg populair geworden

De man met de hamer kwam toch na zeven kilometer. Karin Stein moest erkennen, dat het tekort aan trainings- en wedstrijdritme in de afgelopen maanden haar conditie heeft aangetast. De door Michel de Maat georganiseerde 10 kilometer door de prachtige Vlieten van het Midden-Delflandgebied, trok bijna 50 deelnemers.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN Voor de tweede keer zette Michel de Maat dit evenement op het programma. “Vorig jaar heel kleinschalig, met tien deelnemers, maar door de coronacrisis is het zwemmen in het buitenwater erg populair geworden. Je kan gemakkelijk de anderhalvemeter afstand in acht nemen en je bent in de buitenlucht”, zegt de Vlaardinger. Carlo van de Bergh won de 10 kilometer in de tijd van 2 uur en 50 minuten en op drie minuten gevolgd door Karin Stein. “Dat is geen slecht resultaat, maar ik had gehoopt toch sneller te zwemmen, maar na 7 kilometer ging het kaarsje helemaal uit en toen moest ik nog 3 kilometer tegen de wind in zwemmen naar de finish bij Vlietzicht en dat was erg zwaar”, aldus de Vlaardingse. Op de derde plaats eindigde Marc Sissingh in 3 uur en 2 minuten. Dit drietal bepaalde vanaf de start het tempo, maar viel na 7 kilometer uiteen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden