De locatie waar Henry Knoop al 20 jaar zijn oliebollenkraam heeft staan, maar die mag hij daar niet meer terugzetten. Foto: Peter Spek
De locatie waar Henry Knoop al 20 jaar zijn oliebollenkraam heeft staan, maar die mag hij daar niet meer terugzetten. Foto: Peter Spek (Foto: )

Geen oliebollenkraam meer in centrum

Het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders is het spoor een beetje bijster. De Vlaardingers moeten het in de aanloop naar oud en nieuw zonder de vertrouwde oliebollenkraam van Henry Knoop doen, de kraam staat tussen de Hema en Albert Heijn in het centrum van de stad. En dat zorgt voor de nodige commotie en verontwaardiging bij de Vlaardingse bevolking en in de politiek.

Door Peter Spek

Vlaardingen - In een memo van het college staat te lezen: “Dat deze standplaats op deze locatie niet meer past bij de ambitie en inspanningen voor een aantrekkelijk ingericht en optimaal functionerend kernwinkelgebied, waar het gemeentebestuur op inzet met het Programma Levendige Binnenstad 2030 en de Toekomstvisie Vlaardingen 2040. Een verkoopwagen op deze locatie blokkeert het doorzicht op een van de drukste looproutes in het kernwinkelgebied, van Veerplein naar parkeergarage Liesveld en het openbaar toilet.”

De haringstad kampt al met een teruglopend winkelaanbod gepaard gaande met steeds minder bezoekers, een stellingname zoals deze kan niet serieus genomen worden. De oliebollenkraam van de Vlaardinger zorgt juist voor een toeloop van klanten en ontneemt het uitzicht op de onooglijke parkeergarage en het openbare toilet. Zowel het CDA als ChristenUnie-SGP hebben inmiddels vragen aan het college gesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden