Op woensdag 5 augustus beginnen  honderd jongeren in zwembad De Kulk aan hun vierdaagse-opdracht  en zwemmen wekelijks 300 meter. (foto: DPG/gsv)
Op woensdag 5 augustus beginnen honderd jongeren in zwembad De Kulk aan hun vierdaagse-opdracht en zwemmen wekelijks 300 meter. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

'Alternatieve' Zwem4daagse voor jongeren t/m 14 jaar

Het had het eerste lustrum van de zwemvierdaagse moeten worden. Maar zoals met zovele evenementen gebeurde, haalde het virus een streep door het feest. Zwemvereniging ZVVS laat zich niet uit het bad slaan en organiseert nu in zwemkbad De Kulk een alternatieve versie.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Ouderen en jongeren van 15 jaar moeten echter wel een jaar overslaan . De zwemvierdaagse 2020 is namelijk, vanwege de corona-maatregelen, alleen voorbehouden voor jongens en meisjes tot en met 14 jaar (met minstens een A-zwemdiploma).

Te beginnen vandaag woensdag 5 augustus en vervolgens op de drie daarop volgende woensdagen mogen maximaal honderd jongeren 300 meter zwemmen. Dat gebeurt overigens, om overzicht te houden, in groepen van 50. De eerste groep start om 15.30 uur en de andere een uur later. Dankzij een bijdrage uit de Vakantieactie 2020 van Stichting Vlaardinge/Schiedam eo hoeven de deelnemers ditmaal geen inschrijfgeld te betalen.

Wie viermaal die 300 meter heeft voltooid, krijgt een speciaal voor deze Alternatieve Zwemtocht gemaakte unieke medaille. Dat wordt dan vast een collectors item.

Inmiddels is de inschrijving via mail en Fbook gesloten. Het is door het corona-protocol ook niet meer mogelijk zich vandaag alsnog bij zwembad De Kulk aan te melden. (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden