Geconcentreerd gooit burgemeester Bas Eenhoorn de boule en opent daarmee de JeuDeGin-baan bij Distilleerderij H. van Toor Jz.  (foto: PR)
Geconcentreerd gooit burgemeester Bas Eenhoorn de boule en opent daarmee de JeuDeGin-baan bij Distilleerderij H. van Toor Jz. (foto: PR) (Foto: )

JeuDeGin in historisch stadshart

Al heel wat jaren creëert Leo Fontijne aan de Maassluisedijk Vlaardings trots: Schelvispekel. Uit het pand van Distilleerderij H. Van Toor Jz op nummer 32 komen echter nog meer vloeibare versnaperingen: zoals Kaneellikeur, Moutwijn Likeur en Kandeel. Bovendien heeft het nu ook een sportief vermaak: jeu de boule.

door Gerard S. Verver

Wie Google Maps vanuit de ruimte naar beneden laat gluren vindt tussen de bebouwing een postzegelgroot lapje grond. Het ligt er al eeuwen. Totdat bij Fontijne een lampje ging branden. “Dat stukje binnenplaats lag er, omdat er niets mee gedaan werd, een beetje verloren bij”, legt de bevlogen distillateur uit in de aanloop naar de opening door burgemeester Bas Eenhoorn.

'MET DIE BINNENPLAATS WERD NIETS GEDAAN'

“Voor kleine bedrijven, zoals wij, zijn het door dat virus moeilijke tijden, en juist dan moet je creatief zijn. Dacht ik: waarom maak ik er geen boulebaan van en voeg het spelletje toe aan de rondleiding." Hij gaf het de naam JeuDeGin. "Klinkt leuk toch. Daarnaast voegt het extra beleving toe aan de toer door het gebouw. Het spel is helemaal in en wellicht spreekt het ook twintigers en dertigers aan”. Hij liet de bestrating vervangen, plantte voor het Franse sfeertje lavendel en bezorgde zo de binnenstad een rustpunt en het kijkje in zijn werkomgeving een sportief en recreatief tintje. Meer info op: https://www.vantoor1883.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden