Fortuna-atleet Levi Verver begon het uitgestelde wedstrijdseizoen op het discuswerpen met een nieuw clubrecord van 40.38 meter. Foto: Bjorn Paree
Fortuna-atleet Levi Verver begon het uitgestelde wedstrijdseizoen op het discuswerpen met een nieuw clubrecord van 40.38 meter. Foto: Bjorn Paree (Foto: )

Wedstrijdsporters ontwaken langzaam uit de coronacrisis

Langzaam ontwaken ook de wedstrijdsporters uit de coronacrisis. Na een periode van helemaal niet sporten en de laatste weken in een aangepaste vorm, hunkeren de sporters naar wedstrijden. De atleten van Fortuna zijn voorzichtig aan de slag gegaan en niet zonder succes.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – In dit prille outdoorseizoen was het meteen raak voor Fortuna-atleet Levi Verver. In Grootebroek verbeterde de eerstejaars senior zijn eigen clubrecord op het discuswerpen met 8 centimeter en kwam hij tot een afstand van 40.38 meter. Op de eerste Track Meeting, georganiseerd in Utrecht, kwam de Vlaardingse atleet Kristel van den Berg uit op de 1500 meter en liep daar een snelle tijd van 4.27.97 minuten en dat was net boven haar eigen clubrecord. Michael Ketting en Devi Robbemond kwamen uit op een werpwedstrijd in Rotterdam. Eerstejaars senior Devi Robbemond kwam meteen tot twee nieuwe persoonlijke records. Op het kogelstoten kwam hij tot een afstand 11.52 meter en op het discuswerpen tot 37.32 meter. Deze laatste afstand is goed voor een mooie achtste plaats op de ranglijst allertijden. Michael Ketting kwam in Rotterdam tot 10.60 meter op het kogelstoten en 36.68 meter op het discuswerpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden