Bouw van het Scoutcentrum in de Broekpolder. Op de achtergrond de Watersportweg. Foto Frans Assenberg.
Bouw van het Scoutcentrum in de Broekpolder. Op de achtergrond de Watersportweg. Foto Frans Assenberg. (Foto: Frans Assenberg.)

Scoutproject in Broekpolder op schema

De bouw van het scoutcentrum in de Broekpolder krijgt steeds meer gestalte. Niet alleen werknemers van de aannemers dragen daaraan een steentje bij, ook vrijwilligers van de scoutgroep Marnix van Sint Aldegonde doen mee.

door Frans Assenberg

Vlaardingen - Voor hen is het immers allemaal bedoeld. Er staat nu een bouwkeet en die is aangesloten op het waternet, het elektriciteitsnet en de riolering. In de keet is een schaftruimte met aanrecht, toiletruimte en een kantoor met kasten. Tevens is een bord geplaatst met daarop het adres van het centrum: Watersportweg 24 (het Marnix-combigebouw). Het laatste hoogtepunt was in april toen een enorme heistelling de eerste paal in de Broekpolderbodem dreef. Vanwege de corona-toestand kon dat niet massaal worden gevierd. De leden van de vereniging werden ervan weerhouden naar de bouwplaats te komen. Net als bijvoorbeeld kerkdiensten konden de scouts het evenement wellicht ademloos meemaken door midden van een zogenaamde livestream oftewel een beeldverbinding via internet. Het was Troy de Leede van de Wesselgroep die de presentatie verzorgde en ‘bever’ Mees die op de startknop van de heimachine drukte. Op Facebook is dat moment nog te zien (http://www.facebook.com/ScoutcentrumVerhuist.)

In totaal gleden er 127 heipalen in. De volgende stap was het fabriceren van de fundatie van de vier gebouwen. Na het koppensnellen der heipalen kon het betonijzer en de bekisting worden geconstrueerd. Vervolgens uitharden van de erin gestorte beton en daarna kon de kistwerk worden verwijderd en werd de fundatie zichtbaar. Weer een stap gezet. Volgens André van Aperen van de Marnixgroep loopt het project op schema: “Zoals het er nu uitziet lijkt inhuizen in maart 2021 nog steeds reëel. Uiteraard moet er daarna dan nog heel veel gebeuren. Maar dat hoort erbij. Echt blij verheugd waren we met de nieuwe aanmeldingen/toezeggingen van meerdere Marnix-medewerkers.” Het gaat dan om vrijwillig helpende handen. De volgende stap is het aanleggen van de drainage, paden, egaliseren enz. Dan volgt de vakantie voor de bouwers. Voorbereidingen zullen worden getroffen voor de houtskeletbouw van spanten en wanden. Van Aperen roept vrijwillige klussers op te komen helpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden