Vlaardingse zomerschool bestaat 10 jaar en gaat dit jaar door.
Vlaardingse zomerschool bestaat 10 jaar en gaat dit jaar door. (Foto: )

De Vlaardingse Zomerschool bestaat 10 jaar

De Vlaardingse Zomerschool van Stichting Aanzet is geopend in de laatste twee weken van de zomervakantie, van maandag 17 t/m woensdag 26 augustus. Dit jaar viert Aanzet de tiende jubileumeditie met het thema ‘Tien uit tien: haal het beste uit jezelf!

Vlaardingen - ’Vrij snel na opening van de inschrijving hadden dertig enthousiaste leerlingen zich aangemeld. Zij maken na de zomervakantie de overstap naar de eerste of tweede klas van het voortgezet onderwijs. Leerlingen nemen deel om diverse redenen: kennis opfrissen op het gebied van rekenen en taal, nieuwe vriendschappen sluiten, deelnemen aan afwisselende en sportieve activiteiten en kennismaken met vakken en met docenten van het voortgezet onderwijs.

Spannend
“In de afgelopen maanden was het spannend of de Vlaardingse Zomerschool kon doorgaan”, aldus Aanzet directeur Marry Broek. “Met het team van de Vlaardingse Zomerschool hebben gezocht naar mogelijkheden binnen de Coronamaatregelen van de overheid. In de nieuwe thuisbasis in het Lentiz | Geuzencollege en met een aantal aanpassingen in het middagprogramma kunnen we de anderhalve meter afstand voor leerlingen en docenten garanderen. Op maandag 17 augustus vieren de docenten en leerlingen samen met wethouder Bart de Leede de feestelijke opening van de jubileumeditie van de Vlaardingse Zomerschool. Tien dagen later, op woensdag 26 augustus reikt wethouder Sebastiaan Nieuwland de certificaten aan leerlingen uit in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

Kennis en zelfvertrouwen
Met een rugzak vol opgefriste kennis, met zelfvertrouwen én met nieuwe vrienden startende dertig leerlingen van de Vlaardingse Zomerschool na de zomervakantie in klas 1 of 2 ophet voortgezet onderwijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden