Met verbijstering werd door voorbijgangers gekeken hoe enkele platbodems vol met feestvierende jongeren op de Foppenplas de anderhalvemeter maatregel aan hun laars lapten. Foto: Peter Spek
Met verbijstering werd door voorbijgangers gekeken hoe enkele platbodems vol met feestvierende jongeren op de Foppenplas de anderhalvemeter maatregel aan hun laars lapten. Foto: Peter Spek (Foto: )

Anderhalvemeter maatregel geschonden op Foppenplas

De jeugd van Vlaardingen neemt het niet zo nauw als het gaat om de anderhalvemeter maatregel. Moeten cafés, bioscopen, theaters en mogen zangkoren niet repeteren en zich strik aan die anderhalvemeter maatregel houden, op de Foppenplas gelden deze regels kennelijk niet.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Met verbijstering keken voorbijgangers, fietsers en wandelaars maar ook watersporters hoe meerdere platbodems volgepropt stonden met jongens en meisjes die uitbundig een feest vierden en op geen enkele manier de anderhalvemeter maatregel in acht namen. Mogen de Vlaardingse zangkoren niet in actie komen om te repeteren of uitvoeringen te geven, omdat de kleine druppels aerosolen zich in de lucht kunnen verspreiden en het coronavirus kan verspreiden, de ruim vijftig jongeren op de boten, zongen uitbundig mee op de muziek die klonk uit de geluidsinstallatie. Even leek het feest verstoord te worden door de komst van de politie te water en de medewerkers van Midden-Delfland, maar ook zij lieten de jeugd, zo te zien, ongemoeid en op de klanken van Lionel Richie met All Night Long werd het bierglas nog een keer geheven en werd de feesttocht voorgezet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden