Sint en Piet. (C) Roel Dijkstra Fotografie/ foto: Marc Heeman
Sint en Piet. (C) Roel Dijkstra Fotografie/ foto: Marc Heeman (Foto: )

Vlaardingse Sint neemt voortaan roetveegpieten mee

De zomer is nog maar net begonnen en toch staat op veel plaatsen in ons land de sinterklaasintocht al in de schijnwerpers. Ook in Vlaardingen zijn er gesprekken over hoe de intocht er dit jaar uit komt te zien. In een gesprek tussen het organisatiecomité van de CJV en de gemeente, heeft de gemeente de CJV gevraagd om dit jaar volledig over te stappen op roetveegpieten.

Vlaardingen - “De discussie over piet komt ieder jaar terug en steeds meer dorpen en steden maken een heldere keuze”, vertelt burgemeester Bas Eenhoorn. “De intocht moet een feest zijn voor alle kinderen, geen plek voor volwassenen om tradities te bepleiten of te veroordelen. Ik heb begrip voor uiteenlopende meningen over deze kwestie, maar Vlaardingen volgt nu de ontwikkeling van deze tijd. Zo willen we voorkomen dat het kinderfeest extremen aan trekt en de veiligheid in het geding komt.”

Plan A en plan B

Voor de organisatoren van de sinterklaasintocht is het toch al een bijzonder jaar. Een evenement van dit formaat, kan niet afwachten tot het laatste moment, maar door de coronacrisis is er nog onzekerheid of de intocht in z’n traditionele vorm kan doorgaan. Een ingewikkeld jaar dus, voor het bestuur. De overstap van een klein aandeel roetveegpieten tijdens de voorgaande intocht naar alleen nog maar roetveegpieten en roetveeg-themapieten komt tegelijkertijd met een jaar waarin het bestuur de voorbereidingen treft voor zowel het plan A (de traditionele intocht) als een plan B (een corona-proof variant).

Druk

Voor de CJV is de overstap naar een intocht zonder zwarte piet geen onlogische stap. “Dit verzoek sluit aan bij de richting die we als CJV zelf ingezet hebben met de introductie van de eerste roetveegpieten vorig jaar. We hebben veel complimenten gekregen over deze prachtige pieten”, geeft Dirk Jan van der Ende, voorzitter van het Sinterklaas comité van de CJV, aan. “Doordat de gemeente ons dit jaar heeft gevraagd om de overstap te maken, kunnen wij onze energie nu stoppen in de organisatie van het feest. Hoe dat feest eruit komt te zien, is natuurlijk nog wel mede afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Maar dat we er weer een grandioos feest van gaan maken voor alle kinderen in Vlaardingen, dat staat vast”, aldus Van der Ende.

Bijlage:

Foto Sint en Piet (jpg, 5.3 MB), Fotograaf Roel Dijkstra

Noot voor de redactie

Een compleet overzicht van alle persberichten, persfoto’s en representatieactiviteiten van het college vindt u op www.vlaardingen.nl/pers.

Naamsvermelding foto’s

Indien u gebruik maakt van foto’s uit de bijlagen is naamsvermelding verplicht als de naam van de fotograaf vermeld wordt.

Openbare besluiten B&W

Een compleet overzicht van alle openbare besluiten vindt u via www.vlaardingen.nl/openbarebesluiten.

Persvoorlichting

De adviseurs van de afdeling communicatie voeren de persvoorlichting van de gemeente Vlaardingen. U kunt via deze adviseurs ook afspraken voor interviews regelen.

Contactgegevens

Westnieuwland 6
Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Tel. (010) 248 4125
E-mail communicatie@vlaardingen.nl
Website www.vlaardingen.nl

U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld via onze site.

Is het bericht niet te lezen? Bekijk het bericht dan via uw browser.

Wilt u dit bericht niet meer ontvangen, schrijf dan hier uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden