Her en der staan er watertappunten, zoals in park 't Nieuwelant. Bij de Westwijkhal niet. Daar moeten sporters hun dorst lessen met water uit de tap in de kleedkamers of toiletten. (foto: DPG/gsv)
Her en der staan er watertappunten, zoals in park 't Nieuwelant. Bij de Westwijkhal niet. Daar moeten sporters hun dorst lessen met water uit de tap in de kleedkamers of toiletten. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

In Westwijkhal voortaan alleen nog 'gemeentepils'

De Westwijkhal blijft nog zeker één zaalseizoen de thuisbasis voor de korf- en handballers van SC Twist. Maar wie voor of na een de wedstrijd iets wil drinken, moet dat voortaan meenemen of zich laven met 'gemeentepils'.

VLAARDINGEN – Margo van der Hoeven heeft de deur van sporthalcafé definitief en met pijn in het hart achter zich dicht getrokken. Ze had graag ook in het laatste jaar (de hal wordt gesloopt) nog achter de toog gestaan. “Lonend was het echter nauwelijks Twist is nog de enige vaste bespeler. Zo werd het gaandeweg een hobby. Ik deed het voor de mensen, voor de club en kreeg er waardering en gezelligheid voor terug.”

Totdat hét virus de wedstrijden wiste, een deel van de trainingen naar de nieuwe Erasmushal verkaste en, dát vooral, de gemeente star bleef vasthouden aan het betalen van de huur. “Triest, dat men niet wilde meedenken. Ik had gevraagd de huur tot de start van het zaalseizoen te schrappen. Mijn aanspreekpunt op het stadhuis zei vast te houden aan de regels en aan het contract, maar een contract was er niet eens", geeft ze aan waar de schoen wringt. "Ook zielig voor de spelers van Twist of voor de clubs, die van ver komen. Die kunnen na een lange rit niet eens even wat drinken of een broodje eten.” (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden