Arnold van Zanten (met witte helm) met naast zich architect Wijnand Houdijk overhandigt symbolisch de sleutel aan de trotse familie Chou. (foto: DPG/gsv)
Arnold van Zanten (met witte helm) met naast zich architect Wijnand Houdijk overhandigt symbolisch de sleutel aan de trotse familie Chou. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

China Garden echt om door een ringetje te halen

China Garden is terug. Terug op zijn unieke locatie en in een gebouw, dat dankzij architect Wijnand Houdijk, de authentieke vorm behield. Met op de hoogste verdieping de rentree van terras 't Platje, dat een fantastisch panorama biedt op het water, dat de stad van de Overkant scheidt.

VLAARDINGEN - Het kostte wat extra energie, en wellicht wat slapeloze nachten, om de laatste financiële hobbels te nemen, maar vorige week dinsdag was er dan eindelijk witte rook en overhandigde Van ZantenBouw-directeur Arnold van Zanten twee dagen later symbolisch de sleutel aan de zichtbaar opgeluchte Jun Chou Junior.

“Na wat perspublicaties willen we op deze manier duidelijk maken, dat het aan een goede relatie tussen opdrachtgever en aannemer nooit geschort heeft”, leidde Van Zanten de ceremonie in. “Wij en de familie Chou zijn trots op het gebouw, dat we hebben kunnen bouwen.”

Vooralsnog duurt het overigens nog even voor de eerste gasten aan de tafels op de eerste verdieping kunnen plaatsnemen. “Zo spoedig mogelijk”, houdt Chun Junior, gevraagd naar een openingsdatum, een slag om de arm. En na enig aandringen: “Er is nog van alles te doen, maar we mikken op begin september.” (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden