Foto: privécollectie
Foto: privécollectie (Foto: )

Rita Young start weer met haar show Muzikaal Onthaal

Rita Young (76) blijft, ondanks de coronacrisis, doen wat ze na 59 jaar nog steeds altijd het liefste doet: zingen. In een nieuwe Muzikaal Onthaal op zondag 5 juli in Partycentrum Prikkewater, in coronaproof opstelling, lanceert ze haar nieuwe single Vaarwel Lieve Schat (ik ben jouw leugens meer dan zat). “Het is voor mijn fans een steuntje in de rug."

Door Bart van der Linden

VLAARDINGEN - Het gaat goed met de Vlaardingse zangeres. “Ik ben altijd wel bezig. Het zingen gaat gewoon door”, zegt Young. Ze is blij dat ze weer voor een publiek in een zaal mag optreden. “De afgelopen maanden heb ik dat voor zorghuizen in de regio gedaan, buiten, in samenwerking met Argos Zorggroep.” Het bood de ouderen een welkome afleiding en het nodige vertier en Young merkte de afgelopen tijd dat de mensen ook Muzikaal Onthaal hebben gemist.

Opstarten

Vandaar dat ze nu weer voorzichtig opstart met haar shows. De eerste is dus aanstaande zondagmiddag en de volgende staat, mits alles goed gaat, al gepland voor zondag 2 augustus. “Het is een handreiking aan mensen die lang hebben thuisgezeten en aan hen die behoefte hebben aan een leuke middag.” Ze deed op zondag 14 juni al een eerste testshow. “Met dertig medewerkers en dat werkte goed.”

Beloning

Per 1 juli is de regeling wat het aantal bezoekers betreft verruimd en dus kan ze dan ook weer meer aanwezigen kwijt. “We hebben 25 tafels staan en in elke ruimte staat een beeldscherm omdat mensen verdeeld over de zaal zitten door de 1,5 meter afstand.” Ze zal haar nieuwe single Vaarwel Lieve Schat ten gehore brengen, die ze overigens nog schreef vóór de coronatijd. Young: “Als beloning aan mijn fans en als steuntje in de rug.” Daarnaast biedt Prikkewater een livestream aan via Facebook. “Mooi dat Martin Poot hiervoor zijn nek heeft uitgestoken”, besluit Young.
Kaarten voor Muzikaal Onthaal zijn alleen telefonisch te reserveren via 06-53766126. Er zijn nog een beperkt aantal tafels beschikbaar. De livestream is te bekijken op Facebook ‘Partycentrum Prikkewater’.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden