Welpen op zomerkamp
Welpen op zomerkamp (Foto: Jochem van der Drift)

Scouting Allart van Heemstede gaat op zomerkamp

Ook deze zomer kunnen de leden van Scouting Allart van Heemstede uit Vlaardingen-Holy avonturen beleven en hun grenzen verleggen tijdens één van de zomerkampen die georganiseerd worden.

Vlaardingen - Scouting Nederland heeft samen met diverse zomerkamporganisaties een gezamenlijk protocol opgesteld, dat positief is ontvangen bij de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en het OMT en dat nu bij het ministerie van VWS ligt. Met verantwoorde maatregelen kunnen de zomerkampen met en zonder overnachtingen veilig georganiseerd worden. 

Protocol zomerkampen

Scouting Nederland is met verschillende zomerkamporganisaties samen opgetrokken om tot een protocol te komen waarmee het veilig is om op kamp te gaan én om het protocol voor te leggen aan de overheid en de experts. Het belang van kinderen en jongeren staat in het protocol voor de zomerkampen in 2020 voorop. De afgelopen maanden waren door de coronacrisis voor elk kind en iedere jongere intens. De komende zomer is het daarom belangrijker dan ooit om – even los van het gezin - met leeftijdsgenoten actief te zijn en avonturen te beleven. Natuurlijk betekent op kamp gaan volgens een protocol dat er beperkingen zijn. Deze zomer wordt anders dan iedereen gewend is.

Kampbubbels

Er zijn twee versies van het protocol: de eerste is voor kinderen tot en met 12 jaar, die onderling geen afstand van elkaar hoeven te houden. De tweede is voor kinderen van 13 tot 18 jaar, die binnen onderling wel 1,5 meter afstand moeten houden. De zomerkampen worden georganiseerd in kampbubbels. Binnen een kampbubbel kan iedereen – kinderen, jongeren en begeleiding - samen spelen, sporten, eten en slapen, waarbij het contact met de buitenwereld minimaal is. Ruimtes waarin geslapen worden moeten veel geventileerd worden en er zijn speciale regels voor gebruik van het sanitair. Met deze regels ziet de Allart van Heemstedegroep kansen om toch een geweldige zomer voor haar jeugdleden neer te zetten: de kampen gaan door!

Het volledige protocol voor de zomerkampen is te lezen op www.wegaanopzomerkamp.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden