Leefstijlcoach Mariëlle Muis.
Leefstijlcoach Mariëlle Muis. (Foto: )

Nieuwe praktijk voor Leefstijlcoaching in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Gezonder leven, dat willen we allemaal wel. Wetenschappers vinden steeds meer bewijs dat gezond eten, voldoende bewegen, goed slapen en voldoende ontspanning de gezondheid en weerstand vergroot. Maar hoe krijg je dit voor elkaar als je het druk hebt en aan het einde van de dag liever een snelle hap, een glas wijn of een biertje pakt en moe op de bank ploft?

Een leefstijlcoach kan je helpen positieve veranderingen aan te brengen in je leefstijl zodat je je weer sterk en energiek voelt op je werk en thuis. Met veel plezier heeft Mariëlle Muis een post-HBO opleiding voor Leefstijlcoach gevolgd en inmiddels heeft zij een eigen praktijk voor Leefstijlcoaching voor particulieren en bedrijven. Zij is de eerste geregistreerde Leefstijlcoach van Vlaardingen en daar is zij best trots op. Geregistreerd wil zeggen dat je bent aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en gebruik maakt van wetenschappelijk onderbouwde modellen voor gedragsverandering.

Leefstijlcoach is een vrij nieuw beroep binnen de (preventieve) gezondheidszorg. De belangrijkste taak van een leefstijlcoach is het begeleiden van cliënten naar een gezonde(re) leefstijl, zowel lichamelijk als mentaal. Mariëlle weet hoe het is om gestrest door het leven te gaan en disbalans te ervaren. Haar gedrevenheid en betrokkenheid maakten dat heel hard werken, ongezond eten en te weinig ontspanning haar leefstijl was. De laatste jaren is haar focus gericht geweest op haar herstel en zijn haar valkuilen inzichtelijk geworden. Het mooie is dat ze nog steeds gedreven is en graag hard werkt maar daar nu veel gerichter mee om kan gaan. Door gezonder te leven en meer te luisteren naar haar lichaam zorgt zij ervoor dat zij in balans blijft. Voor meer informatie zie www.prevenzie.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden