De weegschaal in de Waag op de Markt werd in het verleden al veelvuldig gebruikt om de historie zichtbaar te maken bij evenementen zoals het toenmalige Loggerfestival of op de Lentemarkt. Foto: Peter Spek
De weegschaal in de Waag op de Markt werd in het verleden al veelvuldig gebruikt om de historie zichtbaar te maken bij evenementen zoals het toenmalige Loggerfestival of op de Lentemarkt. Foto: Peter Spek (Foto: )

Historische Vereniging betrekt de Waag op de Markt

De Historische Vereniging Vlaardingen krijgt een eigen onderkomen. Dat laat voorzitter Ted Hartman aan zijn leden via de nieuwsbrief weten. De Waag op de historische Markt in het centrum van de stad wordt het onderkomen van de vereniging.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – “Dankzij de hulp van de gemeente Vlaardingen en het bestuur van de stichting Grote Kerk krijgen wij binnenkort inderdaad de beschikking over het oudste stenen gebouw van Vlaardingen: de Waag”, zegt Ted Hartman. “Het plan is om de Waag open te stellen op vrijdagmiddagen en ook op de zaterdagen. Maar daar hebben wij de hulp van veel vrijwilligers voor nodig om de Waag te bemensen om gasten te ontvangen en te woord te staan.” De voorzitter hoopt dat met de ingebruikname van de Waag de bekendheid van de Historische Vereniging wordt vergroot. “En wij voor een groter publiek beter zichtbaar worden en dat daardoor ook bij de jongere generatie het bestaansrecht van onze vereniging duidelijker wordt.” Voordat het zover was heeft het bestuur gesprekken gevoerd met het Museum Vlaardingen en heeft lege winkelpanden op de Hoogstraat bekeken, maar De Waag was toch het beste alternatief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden