Keurig op corona-afstand spreekt Holy-coach Elvin Englentina zijn manschappen tijdens de training toe. (foto: DPG/gsv)
Keurig op corona-afstand spreekt Holy-coach Elvin Englentina zijn manschappen tijdens de training toe. (foto: DPG/gsv) (Foto: )

Honkballers weer aan de slag

Holy kan de promotie naar de eerste klas dit jaar alsnog verzilveren. Wedstrijden mogen weer, dus kunnen de honkballers weer aan de bak. Coach Elvin Englentina en zijn mannen kijken er naar uit. Het wordt een halve competitie, maar alles is beter dan stilzitten.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN - Gedreven had de groep in januari in sporthal Holy de draad opgepakt en was met de training begonnen. Totdat in maart alle sportaccommodaties op slot gingen en pas in mei de thuishaven aan de Zwaluwenlaan opgezocht kon worden om de training voort te zetten. En vanaf 1 juli mogen er dan ook weer wedstrijden gespeeld worden. De bond heeft voor Holy twee oefenwedstrijden op de agenda gezet: vrijdag 3 juli reizen de Vlaardingers naar Heemstede voor een duel tegen RCH/Pinquins 2 en zondag 12 juli komt Onze Gezellen 2 naar de Zwaluwenlaan.

Daarna is weer even stil. "Vreemde gang van zaken", noemt Englentina het. "Uit een peiling van de bond blijkt namelijk, dat een meerderheid van de clubs voorkeur heeft voor de in normale seizoenen gebruikelijke zomerstop van drie weken. Ben je via die oefenwedstrijden net weer een beetje op gang gekomen, wordt de zaak stilgelegd. Snap ik niks van." Het zorgt er wel voor, dat twee van zijn geblesseerde spelers extra tijd krijgen om te herstellen en in augustus mogelijk kunnen aansluiten. (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden